24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 25.02.2022 10:03

TV yıldızları sahnede

TV dizileriyle geniş kitlelere ulaşan oyuncuları tiyatroda prömiyer heyecanı sardı. Kim hangi oyunda göz attık
TV yıldızları sahnede
Gülen Dede Tekin
Bir Barda Bir Gece/ DasDas   Lulu Raczka imzalı Bir Barda Bir Gece kimsenin nedenini bilmediği elektrik kesintilerinin yaşandığı belirsiz bir gelecekte kaybolan kadınların hikayesini anlatırken, ilk defa tiyatro sahnesine çıkacak olan Afra Saraçoğlu ile yıllar sonra yeniden sahneyle buluşacak Nurgül Yeşilçay’ı bir araya getiriyor.
  • 26, 27, 28 Kasım, DasDas
Timsah Ateşi / Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu  Funda Eryiğit ve Hazar Ergüçlü gibi döneminin başarılı kadın oyuncularından ikisini yan yana izleme şansı bulacağımız Timsah Ateşi birbirinden tamamen farklı, biri dindar, diğeri asi iki kız kız kardeş ve zalim babalarının arasında geçen bir kara komedi. Baba rolünde Kubilay Tunçer sahnede olacak.
  • 18 Aralık, Zorlu PSM
Nora 2 / Bahçe Galata Lucas Hnath’ın, Henrik Ibsen’in önemli metinlerinden Nora (Bir Bebek Evi)’nin devamı olarak yazdığı Nora 2, oyun sonunda ailesini terk eden Nora’nın bilinmezliğine dair yeni bir yol çizen çağdaş bir metin. Yepyeni bir tiyatro olan Bahçe Galata’nın ilk oyunu olarak seyirciyle buluşacak olan Nora 2, Tülin Özen, Tansu Biçer, Nihal Geyran Koldaş gibi hem ekranların hem de sahnenin adından söz ettiren isimlerini sahnede buluşturacak.
  • 5, 12, 19, 26 Kasım, Bahçe Galata
Tomris / Oda Tiyatrosu Televizyonun efsane karakterlerinin oyuncusu Janset Parçal yine iddialı bir karakterle, bu defa tiyatro sahnesinde. Kendini, Tomris Uyar zanneden akıl hastanesindeki bir kadının kendini arayışını konu alan Tomris, erkek kadın arasındaki idealize edilmiş dünyayı da sorguluyor. Şiirler ve şarkıların eşlik ettiği oyunun metni Kaan Erkam’a rejisi Mehmet Ulay’a ait. 
  • 23 Kasım, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
Emre Kınay
Emre Kınay
Irgat / Duru Tiyatro Hem tiyatro hem de televizyon oyunculuğunu yan yana yürütebilen oyuncuların başında gelen Emre Kınay bu defa tek kişilik bir performans Irgat ile seyircinin karşısında olacak. Irmak Bahçeci’nin Shakespeare’in tüm oyunlarından derleyerek oluşturduğu metin, bir ‘ırgat’ın lugatına uydurduğu sıra dışı bu uyarlama. Yönetmen koltuğunda popüler oyunların başarılı ismi Emrah Eren var.  Toz / İD İletişim Prodüksiyonu Gözümüzü ayırmadan hayranlıkla izlediğimiz oyunculardan Zerrin Tekindor bu defa incelikli kalemiyle tanıdığımız Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun birden fazla karakteri tek bir metne topladığı Toz ile tek bedende çok sayıda karaktere hayat verecek. Hira Tekindor’un rejisini yaptığı Toz, bir kadının çocukluğundan yetişkinliğine hayattaki yüzleşmelerine odaklanıyor. 
  • 24, 25 Kasım, Alan Kadıköy
Romeo ve Juliet / DasDas  Shakespeare’in unutulmaz eseri Romeo ve Juliet günümüzde yaşasaydı nasıl bir hayatları olurdu? Mert Fırat ve Nagihan Gürkan’ın rejisini beraber yaptığı tragedyanın yeni nesil uyarlamasında tiyatro sahnelerinin çok sayıda başarılı isminin yanı sıra ‘genç kızların sevgilisi’ Deniz Can Aktaş da ilk sahne deneyimiyle yer alacak.
  • » 5,6,19, 30 Kasım, DasDas

Geçen sezondan neler var? 

Büyük usta Şener Şen’i yıllar sonra tiyatroya döndüren Zengin Mutfağı, Mert Fırat ve Tülin Özen’in başrollerini paylaştığı Westend, Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu ile kahkaha bombası Bir Baba Hamlet, Rıza Kocaoğlu ve Şebnem Dönmez’li Aşk Geçmişim, Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen, Dolunay Soysert’ten oluşan etkileyici kadrosuyla Vahşet Tanrısı, Haluk Bilginer’li Pencere ve yıllardır kapalı gişe oynayan Erdal Beşikçioğlu’nun Bir Delinin Hatıra Defteri bu sene de sahnelenmeye devam ediyor.

Pippo Delbono’nun Neşe’sini neden kaçırmamalısınız?

Tiyatronun aykırı ismi, birçok anti yorumun öncüsü Pippo Delbono, geçen yıl, Türkiye seyircisiyle ilk defa buluşmuştu. Bu yıl ise Delbono’nun kendine has tiyatro anlayışını derinlemesine hissedebileceğimiz “Neşe’yi canlı izleme şansı bulacağız. Festivalin onur ödüllerinden birini de alacak Delbono’yu bu kadar özel kılan nedir? 1980’lerde kurduğu  tiyatrosu Compagnia Pippo Delbono, dünyayı daha iyi anlamayı mümkün kılan bir mekandır.  Farklı sanatçıları bir araya getirir. Aralarında “Benim için bir baba, erkek kardeş, bir oğuldu” dediği Bobo da vardır. 1996’da bir psikiyatri kliniğinde tanıştığı, 35 yılını o hastanede geçirmiş Bobo beyin olarak çocuk kalmış, sağır ve dilsiz biridir. 23 yıl boyunca kumpanyanın baş aktörü ve can dostu olur. Konuşamıyor olsa da, doğuştan bir aktör olan Bobo 2019’da hayata veda eder. Neşe’de ölümün ardından Delbono’nun içinde kocaman bir boşluk bırakan Bobo’ya bir veda, neşeli bir ağıttır.  İşte 4 ve 5 Kasım’da  dünyanın tüm sarsıcılığına ve yıkıcılığına rağmen umudu ve hayat ışığını aramaktan vazgeçmeyen Pippo Delbono’nun dünyasına dahil olabilirsiniz.