19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 10.12.2021 02:52 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

15 bin sakini var bir sakin günü yok

Esenyurt Innovia 2 sitesi su ve doğalgaz kesintileriyle gündemde. Ama burada yaşayanların silahlı çatışma, mafya gibi dertleri de var
15 bin sakini var bir sakin günü yok
Baran Can Sayın
İSKİ’ye 16 milyon TL… İGDAŞ ve SGK’ya 7 milyon TL… Toplam borç, iddiaya göre 40 milyon TL. Esenyurt’taki Innovia 2 sitesinin bilançosu bu. 19 bloktan oluşan, 3 bin 766 daire ile dükkanın bulunduğu ve yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı site, geçen haftaki su kesintisi sonrası protestolarla gündemdeydi. Benzer protestolar kasım ayında doğalgaz kesilince de yapılmıştı. Innovia 2’de yönetim site sakinlerinin seçimiyle belirleniyor. Ama onlara muhalif bir grup da var: Innovia 2 Gençler. Üyelerden Serkan Kopal, yönetimi bir grubun ele geçirdiğini ve yabancı uyrukluların ilgisizliği, sahte oy kullanımı, kat maliki bilgilerinin değiştirilmesi gibi faktörlerle orada kaldıklarını söylüyor. Kopal’a göre site sakinleri ayda 4 milyon TL civarında ödeme yapıyor ama bu para birilerinin cebine gidiyor. 

‘İllegal yapılanma’

Site sakinlerinden Sevinç Taş doğalgaz kesilince içgüdüsel olarak birkaç arkadaşıyla beraber yönetim binasına yürümeye başladığını söylüyor: “Bir de baktık ki, tam 30 kadın bir araya gelmişiz...  Ve 30 kadın, yönetim binasını bastık. Yönetim kurulu korkudan çevik kuvvet ekiplerini siteye çağırdı, oysa sadece hakkımızı arıyorduk. Ama bu yılın ocak ayında yapılan genel kurul seçimlerinde de siteye çevik kuvvet ve bekçi gelmişti. Bir site yönetimi seçimine kolluk kuvvetleri niçin nezaret eder? Rant kavgası yapan, site içinde silahlı çatışmaya girişenlerle dolu olduğu için.” Gazete Oksijen hem kesintileri hem de tüm bu iddiaları sormak üzere Innovia 2 yönetimi temsilcileri ile de konuşmak istedi ama ısrara rağmen cevap alamadı.   Esenyurt bu tür olaylara daha önce de sahne olmuş. Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı şikayetlerin başında illegal gruplar ve mafyatik yapıların geldiğini söylüyor: “Site yöneticiliğini bir rant kapısı haline getiriyorlar. Fahiş fiyatlara alım satım yaptıkları gibi sahte fatura da düzenleyebiliyorlar. Kendi kriminal çevrelerindeki eğitimsiz, yetersiz ve tehlikeli kişiler sitelerde istihdam ediliyor, özel yetki belgesi olmadan güvenlik görevlisi yapılıyor.”