03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

15 milyon liralık miras kavgası

Seyfi Dursunoğlu’nun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bıraktığı 15 milyon liralık mirası mahkemelik oldu. Sanatçının iki yeğeni mahkemeye başvurdu. Şahitler 31 Mart’ta dinlenecek
15 milyon liralık miras kavgası

Seyfi Dursunoğlu, sahne adıyla Huysuz Virjin geçen yıl 17 Temmuz’da 87 yaşında hayata gözlerini yumduğunda ardında 15 milyon lira civarında bir servet bıraktı. Ölmeden bir süre önce verdiği bir röportajda her şeyini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bırakacağını söylemişti. Nitekim vefatından sonra iki şahit eşliğinde noter huzurunda açılan vasiyetnamesi bu yöndeydi. Üsküdar’daki evini ve bankalardaki birikimini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne, Land Rover marka aracını yıllarca ona hizmet eden yardımcısı Ümit Yazıcı’ya, özel eşyalarını ise yeğeni Güliz Buyrukbilen’e bırakmıştı.  Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen Seyfi Dursunoğlu’nun bu vasiyeti yerine getirilemedi. Çünkü iki yeğeni yargıya giderek vasiyetnameye itiraz etti.

Şahit işten çıkartıldı

İstanbul Anadolu 21’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki görülen ilk duruşmada, iki yeğen ‘vasiyetnamenin hukuka uygun hazırlanmadığını’ iddia etti. Çünkü vasiyatnemede şahit olarak gösterilen iki kişiden biri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çalışanıydı, üstelik bu kişi daha sonra ‘güveni suistimal suçlaması’ ile dernekten atılmıştı. 

Ergen ve Çağlayan dinlenecek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise vasiyetnamenin açık olduğunu, hukuki sorun bulunmadığını iddia etti. Gülben Ergen ve Armağan Çağlayan’ı da şahit olarak gösterdi. Seyfi Dursunoğlu’nun yeğeni Güliz Buyrukbilen yaşananlardan rahatsız olduğunu söylüyor: “Seyfi Bey dayımdı. ‘Yeğenleri dava açtı’ dendiğinde biz de içine giriyoruz. Oysa ablam ve bir kuzenimle birlikte vasiyetnamenin uygulanmasını istiyoruz. Dayımın mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bıraktığını herkes biliyor. Ancak bazı yeğenleri vasiyetnamede pürüz, açık arıyor. Yaptıkları ile sadece süreyi uzatıyorlar. Dayım bütün işlemleri dört dörtlük yaptı ve artık onun isteğinin yerine getirilmesi gerek.” Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise “Davacıların ileri sürdüğü gerekçenin hukuki bir geçerliliği olmadığı” açıklaması yaptı.