19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.05.2023 15:51 | Son Güncelleme: 16.05.2023 16:24

19 Mayıs için etkinlik takvimi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını bu sene de birbirinden farklı etkinliklerle kutluyoruz. Bu anlamlı günün yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını saygıyla, minnetle anıyoruz
19 Mayıs için etkinlik takvimi

Şehrin En Genç Festivali YBY Woods’ta

Kemerburgaz tarafında bulunan YBY Woods etkinlik alanı, yeni bir gençlik festivaline ev sahipliği yapıyor. Daha önce birçok festivalde alana gitme şansım olmuştu. Yeşilliğin içinde, çocukların ve gençlerin güzel havadan yararlanacağı geniş bir alana yayılan mekân, 19 Mayıs’ta başlayarak hafta sonuna yayılan festivalde birbirinden deneyimleri katılımcılarla buluşturuyor. Cem Yılmaz, Can Bonomo, Nova Norda, Pinhani, Adamlar, Yaşlı Amca ve Mavi Gri’nin eşsiz performanslarını üç gün boyunca izleyebileceğiniz festivalin detaylı programına internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

İzindeyiz Atam Sergisi

Cumhuriyet’in 100. yılına yakışan sergilerden biri olan İzindeyiz Atam Atatürk sergisi, Yapı Kredi bomontiada’nın galerisinde sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor. Sergide Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri özel bir çalışma olan mikro art sanatı ile bir araya getiriliyor. Mikro art sanatçısı Hasan Kale, Atatürk portrelerini bir kibrit çubuğu, bir kelebek kanadı gibi küçük objelere taşıyor ve onun baktığımız her yerde, her köşede olduğunu, her zaman bizimle beraber olduğunu bir kere daha hatırlaıyor. Serginin çıkış noktası oldukça değerli. 19 Mayıs’ın ruhunu hissedeceğiniz bu sergiyi 21 Mayıs’a kadar Bomontiada’da görebilirsiniz. Sonrasında ise 30 Ağustos – 12 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olan sergiyi kaçırmayın.

Samsun Gençlik Festivali

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 104. yıl dönümünde bayram coşkusunu yasatmak adına Samsun’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri Karadeniz’in gençlere hediyesi olan Samsun Gençlik Festivali. Festival 18-21 Mayıs tarihleri arasında Sheraton Grand Beach’te gerçekleşiyor. Nil Karaibrahimgil, Feridun Düzağaç, Cem Adrian, Athena, Gazapizm, Güneş ve birbirinden değerli sanatçıların konserlerini izleyebileceğiniz festival yine çok coşkulu geçecek.

CSO Özel Konseri

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Şef: Naci Özgüç yönetiminde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel bir konser verecek. CSO Ada Ankara’da gerçekleşecek konser yine her sene olduğu gibi unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Yaşasın Cumhuriyet Sergisi

Türkiye İş Bankası’nın, Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırladığı Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları  isimli sergi, Türkiye İş Bankası Müzesi’nde ziyarete açılmıştı. İş Sanat’ın koordinasyonunda hazırlanan serginin küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Murat Koraltürk, tasarımını ise Pattu Mimarlık üstlendi. Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki iktisadi ve sosyal hayat kalkınmasına odaklanan sergi bizler için çok anlamlı. Kuruluşumuzun ilk 15 yılının ruhunu yansıtan sergiyi görmek için daha doğru bir zaman düşünemiyorum.