08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.07.2024 21:36 | Son Güncelleme: 09.07.2024 21:51

6 Temmuz'dan bu yana haber alınamıyor: Gazeteci Kurtuluş Demirbaş Suudi Arabistan'da gözaltına alındı

U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da gözaltına alındığı belirtilen gazeteci Kurtuluş Demirbaş'tan 6 Temmuz'dan bu yana haber alınamıyor. Türkiye'nin konuyla ilgili Suudi Arabistan makamlarından bilgi istediği ve sürecin yakından talip edildiği belirtildi
6 Temmuz'dan bu yana haber alınamıyor: Gazeteci Kurtuluş Demirbaş Suudi Arabistan'da gözaltına alındı

Gazeteci Kurtuluş Demirbaş, U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da gözaltına alındı. Demirbaş'ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bazı açıklamaları nedeniyle gözaltına alındığı belirtiliyor. Kurtuluş Demirbaş'ın eşi Pınar Demirbaş, Türkiye'ye dönüş hazırlığındaki eşiyle en son 5 Temmuz'da konuştuğunu ancak sonrasında kendisinden bir daha haber alamadığını söyledi. 

"Eşimin can güvenliğinden endişe duyuyorum"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım talebinde bulunan Pınar Demirbaş'ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:  "Eşimin, dönüş tarihi olan 6 Temmuz 2024'te saat 01.00 sularında kimliği bilinmeyen 3 kişi tarafından görevli bulundukları Taif King Fahd Stadyumu’nda önce pasaportunun sorgulandığı, ardından açıklama yapılmaksızın bu kişiler tarafından bir arbede ile stadın arkasında ifade edilen bir binaya götürüldüğü ve orada hiç kimse ile görüştürülmediği hususunu ekip arkadaşları tarafından öğrendim. Cidde Türk Konsolosluğu’na durumu bildirdim. Konsolosluğun talep ettiği bilgi ve belgeleri ilettim. Bu durum karşısında eşimin neden ve hangi amaçla rehin alındığını bilmemekle beraber, kendisinin içinde bulunduğu vaziyetin bilgisinden yoksunum ve haber alamamaktayım. Eşimin can güvenliğinden endişe duymaktayım. Mağduriyetimizin aydınlığa kavuşması hususunu ivedilikle ve önemle bilgilerinize arz ederim." 

Türkiye Suudi Arabistan makamlarından bilgi istedi

Dışişleri Bakanlığının, Suudi Arabistan'da gözaltına alındığı bildirilen Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş'ın durumu hakkında Suudi Arabistan makamlarından bilgi talep ettiği bildirildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, U19 futbol maçlarını takip etmek için Suudi Arabistan'a görevli giden gazeteci Demirbaş'ın durumu, 8 Temmuz akşamı Dışişleri Bakanlığı'nın dikkatine getirildi. Kaynaklar, konuya ilişkin şunları kaydetti: "Vakit kaybedilmeksizin Suudi Arabistan makamlarından resmi olarak bilgi talep edilmiştir. Konu yakından takip edilmekte olup vatandaşımızın ailesi düzenli olarak bilgilendirilmektedir."