26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.05.2023 15:25 | Son Güncelleme: 22.05.2023 16:25

Adalet Partisi Lideri Öz: Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz Millet İttifakı'ını destekleyeceklerini açıkladı
Adalet Partisi Lideri Öz: Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ATA İttifakı'ndan ayrıldıklarını açıklayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile bir araya geldi. Adalet Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşme sonrası iki başkan kameralar karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar malum. Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye aydınlığa çıkacak ya da karanlığa sürüklenecek. Kavgadan, kamplaşmadan ayrılan, kucaklaşan bir Türkiye hepimizin temel hedefi. Bu seçim ötesinde bir referanduma dönüştü. Daha önceki anayasa referandumun Türkiye'yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. O sistem Türkiye'ye büyük felaketler getirdi. Bu yapının, sistemin değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Bunun için yola çıktık. 28'inde bütün vatanseverleri sandığa bekliyorum. Gelin, oylarınızı kullanın. Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim" dedi.

Öz, "Saygı değer basın mensupları millet ittifakı cumhur başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hepinizin malumu olduğu üzere Zafer Partisi'yle birlikte ATA İttifakı'nı kurmuştuk. ATA İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçi bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ Bey ile ikimizdik. İttifakımızın isim babası da bendim. Amacımız Türkiye'nin Atatürk çizgisinde cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak, cumhuriyetin yıpranan değerlerini tekrar tesis etmekti. Sinan Oğan Bey'i Cumhurbaşkanı Adayı olarak birlikte teklif ettik ve seçtik. Sinan Oğan yüzde 5 aldı ve partilerimiz de barajın altında kaldı. İttifaklar seçim öncesi kurulur, seçim sonrasında ise kanunen otomatik olarak ortadan kalkar. İkinci tura kalan iki ittifak var biri Cumhur İttifakı diğeri Millet İttifakı. Adalet Partisi olarak demokrasinin devam etmesi için, demekrasinin önünün kesilmemesi için bizlerde kararımızı aldık. Genel idare kurulumuzu topladık bu toplantıdan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz. Eğer biz çalışmasaydık ilk turda Recep Tayyip Erdoğan kazanırdı. Bu seçim Atatürk'ün kurmuş olduğu laik cumhuriyet düzeniyle kurulmaya çalışılan siyasal İslam rejimi arasında bir kavgadır. Ben buradan ATA İttifakı'na destek veren seçmenlerimize sesleniyorum. Onlar bize desteklerini cumhuriyete destek için verdiler. Biz de bu çizgide devam ediyoruz. Sonuna kadar da Türkiye Cumhuriyet'inin payidar kalması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.