26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.06.2022 15:04 | Son Güncelleme: 12.06.2022 15:26

AFAD cep telefonlarına sesli hayati uyarı bildirimi mesajı gönderdi

AFAD, ülke genelinde devam eden yağışlar nedeniyle sel, heyelan gibi acil durumlara karşın cep telefonlarına hayati uyarı bildirimi gönderdi
AFAD cep telefonlarına sesli hayati uyarı bildirimi mesajı gönderdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), cep telefonlarına hayati uyarı bildirimi gönderdi. Türkiye genelinden devam eden sağanak yağışlar nedeniyle gönderilen bildirimde, "Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezlerini arayınız" ifadelerine yer verildi. 

Trabzon, Rize, Ağrı ve Iğdır için kuvvetli yağış uyarısı

Trabzon ve Rize çevreleri için gök gürültülü sağanak, Ağrı ve Iğdır çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri ağırlıklı olmak üzere Trabzon ve Rize çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

Ağrı ve Iğdır çevrelerinde de öğle saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Dört il ve çevresinde meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar ve hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.