15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.12.2023 17:07 | Son Güncelleme: 12.12.2023 18:29

AK Parti Faruk Koca'yı ihraç istemiyle disipline sevk etti

AK Parti MKYK'da tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın ihraç istemiyle disipline sevkine karar verildi
AK Parti Faruk Koca'yı ihraç istemiyle disipline sevk etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Merkezi'ndeki basına kapalı toplantı yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü.

Toplantıda, Süper Lig'de dün oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, MKYK kararıyla AK Parti'den kesin ihraç edilmesi istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine ilişkin süreç başlatıldı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda sunumlarda 2024 bütçemiz sunuldu ve kabul edildi. Gazze’deki hadiselerin aktarıldığı bir sunumda oldu. Cumhurbaşkanımız toplantı başında iç ve dış siyaseti değerlendirdi. Gerekli talimatları verdi. AK Parti her zamanki gibi seçimlere hazırlıklı bir partidir. Sitemlerimiz son derece yetkindir.
  • Dün üzücü bir olay yaşandı. Faruk Koca'nın eski milletvekili olması sebebiyle bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanımız şiddete karşı olduğumuzu vurguladı. Bu saldırıyla ilgili olarak, bir disiplin suçu olduğu kanaati olduğu anlaşılmıştır. Tüzüğümüzün 119. maddesi uyarınca Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine ayrıca MKYK tarafından mevcudun oy birliğiyle karar verilmiştir.
  • Hayatın hiçbir alanında şiddeti kabul etmeyeceğimiz gibi, kuşkusuz sporda da mazur göremeyeceğimizi ifade ediyoruz. Bu Ankaragücü'ne mal edilemez. Bütün spor kulüplerimizin şiddeti reddetmesi, topyekün bir tutum alması gerekir.
  • Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın partimizden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevki kararlaştırılmıştır. Bütün hakem camiasına ve hakemlere AK Parti Genel Merkezi'nden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Kaynak: AA