30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.10.2023 11:41 | Son Güncelleme: 21.10.2023 12:33

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Fazıl Say'a destek: Konserlerin iptalini kınıyoruz

Fazıl Say'ın İsviçre'deki iptal olan konserlerine ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz" dedi
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Fazıl Say'a destek: Konserlerin iptalini kınıyoruz

Sosyal medya hesabı üzerinden Filistin'deki sivillere destek mesajları paylaşan ünlü sanatçı Fazıl Say'ın geçtiğimiz gün İsviçre'deki konserleri iptal edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de X (Twitter) hesabından konuya dair açıklama yaptı. "Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz" diyen Sözcü Çelik şunları söyledi;

  • Karanlık bir zihniyet, medeniyetin tüm değerlerini yok etmek istercesine, İsrail’in insanlık dışı saldırganlığına karşı çıkan ve barışı savunan üniversite öğrencilerini, aydınları, yazarları, sporcuları ve sanatçıları hedef alıyor. Bu çerçevede sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz.
  • Dünyada şimdiye kadar itibarlı bilinen bazı yayın organları, utanç verici hedef göstermelerin ilan tahtası durumuna dönüşmüş durumdadır. Bu şebekeler tarafından hedef alınmak her sanatçı ve aydın için onurdur. Sn Fazıl Say’ın masum sivillere sahip çıkan, Netenyahu’nun canice siyasetine karşı olan, herkes kesime dönük hakkaniyetli bir çözüm için gayret gösteren Sn Cumhurbaşkanımızın barıştan yana olan yaklaşımını desteklemesi takdir edilmesi gereken bir tavırdır.
  • Şimdi de adil bir çözüm ve barış isteyen herkesi linç etmeye kalkışıyorlar. Bunlar bilsin ki, insanlık barbarlığa teslim olmayacak... Bunlar bilsin ki, cinayet ve yalan siyasetleri karşısında susmayacağız... Bunlar bilsin ki, masumlardan yana yükselen her ses insanlığın umudu olmayı sürdürecek... Yalan siyasetleriyle ve hakikat düşmanı propogandalarıyla kimseyi kandıramayacaklar. İnsanlık haysiyeti bu barbarlığı yenecek. Sanat, bu hakikat düşmanlarına masum çocuklar ölmesin diye barışın alfabesiyle cevap vermeye devam edecek.