23 Haziran 2025, Pazartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 27.01.2025 20:20 | Son Güncelleme: 27.01.2025 20:30

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bir pazarlık süreci yok, PKK silah bırakmalı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Teröre taviz asla söz konusu değil. Bundan sonra beklenen terör örgütünün tasfiye edilmesi çağrısıdır. İmralı ziyaret süreci tamamlandı. Bir pazarlık süreci yok, PKK silah bırakmalı" dedi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bir pazarlık süreci yok, PKK silah bırakmalı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bolu Kartalkaya'daki otel yangınının ülkede milli yas ilan edilecek kadar büyük bir acı yaşattığını belirten Çelik, bu yangının çıkış sebebi ve faciada sorumluluğu olanların tespit edilmesinin asli öncelikleri olduğunu belirtti.

Çelik yangın faciası ve soruşturma süreciyle ilgili şunları söyledi:

"Şu anda 6 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen adli soruşturma var, 2 mülkiye baş müfettişi görevlendirilmiş durumda, 4 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Adli yargı sürecinin temel çerçevesini oluşturacak bilirkişilerin yaptığı çalışma da uzman bilirkişiler tarafından titizlikle yerine getiriliyor ve sürdürülüyor. Hiçbir şekilde hiçbir tarafının herhangi bir şekilde biz bu meselenin örtülü kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Her ne olursa olsun tüm boyutlarıyla açığa çıkması için yüksek bir irade kullanacağız"

Çelik, yangına ilişkin adli ve idari yargının yürüttüğü soruşturmanın sürdüğünü, Meclis'te bir komisyon kurulmasına dair irade gösterildiğini anımsatarak, "Bundan sonrasında benzer faciaların ortaya çıkmaması için bütün bu çalışmalar yol gösterici olacaktır. Ama en önemlisi de hem vicdani hem ahlaki hem de adli açıdan sorumlu olanların cezasını çekmesi için bütün tablonun açığa çıkmasıyla birlikte gerçekleşecektir" diye konuştu.

Ömer Çelik, Yüksekova'da 12 yaşındaki bir kız çocuğunun sahipsiz köpek sürüsü tarafından saldırıya uğraması ve hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak benzer tabloların yaşanmaması için gerekli düzenlemeyi yaptıklarını belirtti.

"Yasal düzenlemelerin gereğini yerine getirmeyen belediyelerin bunu gerçekleştirmesi için, gereken bütün tedbirlerin alınması için, bütün irademizle bunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullanan Çelik, bir daha bu sonuçla karşılaşmak istemediklerini belirtti.

Ömer Çelik, 31 Ocak'ta Antalya'da, 1 Şubat'ta İzmir'de, 7 Şubat'ta İstanbul'da partisinin il kongrelerinin yapılacağını söyledi.