AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim 2024'te terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrısıyla başlayan ve 28 Şubat'ta Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısını içeren mesajıyla yeni bir boyut kazanan süreçle ilgili X hesabından açıklama yaptı.
"Yakın coğrafyamız için ilham kaynağı olacak"
Çelik, "'Terörsüz Türkiye' hedefi tüm boyutlarıyla bu gelişmelerin siyasi çatısıdır. “Terörsüz Türkiye” hedefine ulaşılması, ülkemizin her türlü siyasi kaos projesine karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacağı gibi, yakın coğrafyamız için de ilham kaynağı olacaktır. Yakın coğrafyamızda birtakım güçlerin terör örgütlerini kullanarak “vekâlet savaşları” üretmelerinin engellenmesi için imkan doğacaktır. Böylece bu odakların yakın bölgemizde çeşitli etnik ve mezhep grupları arasında çatışma üretme zemini ellerinden alınacaktır. Bu da yakın bölgemizdeki tüm toplumsal ve siyasi dinamikler arasında daha sağlıklı diyalog kanallarının kurulmasına imkan verecektir" ifadelerini kullandı.
"Siyasi sis bombaları atanların farkındayız"
'Terörsüz Türkiye' hedefinin' tüm boyutları ve ilkelerinin açıklanmasına karşın bazı çevrelerce karalama kampanyasının sürdüğünü savunan Çelik şöyle devam etti: "Hedefe ulaşılmasını engellemek için siyasi sis bombaları atanların ve provokasyon üretenlerin farkındayız. Bu kampanyaları yürütenlerin yakın bölgemizdeki gelişmeleri doğru okuyamadığı, hatta temel gerçekler konusunda doğru bilgi sahibi olmadığı görülmektedir. Bu yaklaşımlara sahip olanların yakın bölgemizin ve dünyanın içinden geçtiği şartları yönlendirmeye dönük bir siyasi çerçevesi ve siyasi pusulası da yoktur.
“Terörsüz Türkiye” hedefine ulaşılması, ülkemizin “iç cephe”sinin güçlenmesine stratejik katkılar sağlayacaktır. Cumhuriyetimize ve demokratik siyasete güçlü bir “siyasi enerji” verecektir. Özünde kaderdaşlık olan vatandaşlığımızı, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri ekseninde tazeleyen imkanları üretecektir. “Terörsüz Türkiye” hedefine şimdiye kadar defalarca altını çizdiğimiz ilkeler çerçevesinde ulaşılmasıyla beraber, çivisi çıkan dünyaya karşı bölgemizde “kardeşlik cephesi”nin yeni bir güçle inşa edilmesiyle cevap verme imkanı doğacaktır.
İmralı’dan yapılan PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakması gerektiğine dair çağrı, terörün tüm illegal ve silahlı unsurlarıyla bitmesine ve terör örgütünün dış odakların “vekâlet savaşları”nın parçası olmaktan çıkmasına dönük bir aşamaya geçmelidir. Terör örgütünün silah bırakmasına ve kendini feshetmesine dönük olarak önümüzdeki günlerde gelişebilecek her olumlu adım, bir sonraki olumlu adımı çağıracaktır. Her aşamayı titizlikle takip ediyoruz."
"Partiler arası ziyaret trafiği sürecin siyasi oksijenini artırdı ve zeminini güçlendirdi"
MHP lideri Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan sürecin 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek iradesiyle devlet politikası haline geldiğini' vurgulayan AK Parti Sözcüsü, "Partiler arasındaki ziyaret trafiği sürecin siyasi oksijenini artırmış ve zeminini güçlendirmiştir. Cumhuriyetimizin sorunları çözme konusundaki demokratik kapasitesi yüksektir. Türkiye Cumhuriyeti, “tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak” ilkesi esasında, millet şuuru ve devlet aklı ile gündeme hakimdir" değerlendirmesinde bulundu.