16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2023 09:01 | Son Güncelleme: 02.08.2023 09:38

AK Partili Çelik'ten Atatürk dizisi tepkisi: Yayından kaldırılması utanç vericidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Atatürk dizisi ile ilgili "Amerika merkezli bir dizi/film platformunun baskılara boyun eğerek Atatürk dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir" ifadesini kullandı
AK Partili Çelik'ten Atatürk dizisi tepkisi: Yayından kaldırılması utanç vericidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Atatürk dizisi ile ilgili şunları kaydetti:

"Amerika merkezli bir dizi/film platformunun baskıslara boyun eğerek Atatürk dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir. Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD'deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın"

Kuruluşun savunması alınacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yerli içerik Atatürk dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığı belirtilen kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Disney+ isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan Atatürk dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli toplumsal değer olduğunu kaydeden Şahin, mesajında, basına yansıyan iddiaların da titizlikle araştırıldığını belirtti.

Kaynak: AA