20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.08.2024 19:49 | Son Güncelleme: 31.08.2024 20:09

AK Parti'li Zengin'den Dilruba açıklaması: Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle 18 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu için, "Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak" dedi
AK Parti'li Zengin'den Dilruba açıklaması: Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun yargılama sonucunda ceza alacağına inandığını söyledi. 

Olayın biri hukuki diğeri siyasal olmak üzere iki boyutu olduğunu dile getiren Zengin şu ifadeleri kullandı: . "Benim kişisel görüşüm tutuksuz yargılanması. Açıklamaları cahilce, sorumsuz... Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek. Duruşmasına gidecek, bu ifadelerle ilgili bir karar verecek. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. İfadeler nezaketsiz ve yakışıksız."

Kayserilioğlu'nun tahliye sonrası yaptığı açıklamaların 'daha sorumsuzca' olduğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili, "'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak" diye konuştu.