26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.01.2021 11:25 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Akbank Gençlik Akademisi gençlere yol arkadaşı olacak

Akbank Gençlik Akademisi gençlere yol arkadaşı olacak

Çalışmanın ilk yılında 15 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil “Gençlerin geleceğinin şekillenmesinde rol üstlenmeyi hedefliyoruz” dedi

Akbank üniversite gençliğinin gelecek kaygılarını ortadan kaldırmak, geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için Akbank Gençlik Akademisini kurdu. Akademi, gençlere üniversite eğitimi sırasında ilgi duydukları alanlarda yetkinlik kazandırmayı amaçlıyor.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, akademinin açılışı için düzenlenen çevrimiçi toplantıda, Türkiyede yaklaşık 8 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğunu ve bu gençlerin geleceğinin şekillenmesinde Akbank’ın önemli rol üstlenmeyi hedeflediğini anlattı.

Gençlere iyi bir yol arkadaşı olacaklarının altını çizen Binbaşgil sözlerini şöyle sürdürdü: Sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında belirlediğimiz dört değer üzerinden çalışmalarımıza devam ediyoruz; sürdürülebilir finansman, ekosistem yönetimi, iklim değişikliği, insan ve toplum. Bu alanlardaki etkin, odaklı çalışmalarımızla, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı arzu ediyoruz. Bu sebeple yarının liderleri olacak gençlerin gelişim yolculuklarının bir parçası olmayı ve geleceğin yetkinliklerini şimdiden kazandırmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz”.

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa da Akademi ile ilgili bilgiler verdi. Anapa, yaklaşık 5 yıl önce geleceğin yetkinliklerine hazırlanmak için Akademinin kurulduğunu, tüm Akbanklılar’ı kapsayan çalışmalar yaptıklarını, bu edindikleri deneyimleri de artık gençlere aktaracaklarını açıkladı.

15 bin öğrenciye ulaşacak

Akbank Gençlik Akademisi ilk yıl 15 bin üniversite öğrencisine ulaşacak. Akademi Yetkinliklere Giriş - 101 Eğitimleri, Yapılandırılmış Yetkinlik Eğitimleri ve Tamamlayıcı Programlar olmak üzere 3 ana başlıkta geleceğin teknolojileri, inovasyon, girişimcilik, tasarım ve yapay zeka eğitimleri verecek. Tamamlayıcı programlar çatısı altında da mentorluk, staj, proje uygulamaları sağlanarak gençlerin deneyimleyerek öğrenmesi hedeflenecek.