27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2023 11:41 | Son Güncelleme: 08.11.2023 11:56

Akşener: O parmakların hepsini tek tek kıracağım

Meral Akşener "En fazla naz edilen, sözü kesilen, parmak sallanan genel başkan benim. Ama Allah nasip ederse o parmakların hepsini tek tek kıracağım" dedi. İYİ Parti lideri Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" diye konuştu
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısına gündemi değerlendirdi. İşte Akşener'in aynı zamanda 6 belediye başkan adayını açıkladığı konuşmasından öne çıkanlar:

Enflasyonla mücadele planı yok

  • Milletimizin enflasyonla mücadelesi devam ediyor. Biliyorsunuz yeni ekonomi yönetiminin açıkladığı bir enflasyonla mücadele planı hala yok. Bir Orta Vadeli Plan var. Onun da bir plan değil, temenniler dizisi olduğunu söylemiştim. İktidarın enflasyon temennisi geçtiğimiz hafta yine güncellendi. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65'e çıkardı.
  • Bakalım güncellemeler halkın yaşadığı gerçek enflasyona yetişebilecek mi. Milletimiz artık kemer sıkmaktan nefes alamayacak hale geldi ama saraydaki zevki sefa hayatı sürüyor.

"En başta gıda fiyatlarının artışını görüyoruz"

  • Enflasyon rakamlarına, baktığımız zaman; en başta, gıda fiyatlarının artışını görüyoruz. Hâlbuki biz yıllardır; tarımın, gıda üretiminin ve gıdaya erişimin, ne kadar hayati olduğunu anlatıyoruz.
  • Gıda güvenliğinin toplumların, ekonomik ve sosyal güvenliği için, en önemli faktörlerden, birisi olduğunu söylüyoruz. İktidar ise yıllardır, bu durumu anlamamakta, ısrar ediyor. Üstelik her geçen gün, tarım potansiyelimizi, daha da vasatlaştıran politikalarına, yenilerini ekliyor.

"Kazık atanı silmezsem adımı değiştireceğim"

  • En fazla naz edilen, sözü kesilen, parmak sallanan genel başkan benim. Ama Allah nasip ederse o parmakların hepsini tek tek kıracağım.
  • Toprak bizde ama parayı başkaları kazanıyor. İklim bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Su bizde ama paraları başkaları kazanıyor. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun, vallahi değiştireceğim, billahi değiştireceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim.

"Daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?"

  • Filistin'de Netanyahu vahşeti devam ediyor. Filistinliler adeta bir ateş çemberi içerisinde sıkışmış durumda. DÜnya ise bu ateş çemberi etrafında dans ediyor. Bu zulümden siyaset yürütenler saadet zinciri oluşturdular. BM Genel Sekreteri bile sadece 'dehşete düştük' demekle yetiniyor.
  • Dünyanın göstermiş olduğu bu vurdumduymazlık tarih kitaplarında utanç vesikası olarak anılacak. Basın kaynaklarına göre 7 Ekim'den beri Gazze'de 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Bu vahşetin nesini tartışacağız?
  • Netanyahu savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? 80 yıldır süren bu çatışmanın çözümü Filistin'i Hamas'ın, İsrail'i Netanyahu'nun düşüncesinden kurtarmaktır.
  • Blinken geçtiğimiz gün ülkemizi ziyaret etti. Bir nokta dikkatimizi çekti, Gazze'den sivillerin çıkarılması konusunda bölgedeki ülkeleri ziyaret etmişler. Netanyahu'nun mezalimi karşısında çözüm sivilleri bölgeden çıkarmak değil, katil Netanyahu'yu bir an önce durdurmaktır.

"Sakın yeni bir sığınmacı akınına maruz bırakmayın"

  • Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Bir yandan kuzuyu yiyip bir yandan çobanla yas tutan bu ikiyüzlülüğü kabul etmiyoruz. Buradan iktidarı uyarıyorum, sakın ola ABD'nin sivilleri çıkarma planının oyuncağı olmayın. Sakın ola ülkemizi yeni bir sığınmacı akınına maruz bırakmayın.