29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.04.2023 14:06 | Son Güncelleme: 27.04.2023 15:18

Akşener: Türkiye için egosundan vazgeçen insanlarız

İYİ Parti lideri Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçileceğini ve 14 Mayıs seçimlerinin parlamenter sistemin konuşulacağı son seçim olacağını söyledi. Akşener, "Türkiye için egosundan vazgeçen insanlarız" diye konuştu.
Akşener: Türkiye için egosundan vazgeçen insanlarız

Meral Akşener partisinin Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Koray Aydın'ın Mamak'taki seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, İYİ Partinin kuruluş sürecini anlattı. Türkiye için strateji üreten, nefsini ezen, egosundan vazgeçen insanlar olduklarını ifade eden Akşener, "Biz 31 Mart seçimine kendi başımıza girmiş olsaydık x alırdık, y alırdık, z alırdık. Sonuç itibarıyla kendimizin ne olduğunu tarttırır, görürdük. Ama sonuç olarak ne Ankara ne İstanbul alınırdı. Millet İttifakı'nın iki büyük şehri kazanmasının fikir babası Sayın Koray Aydın'dır. Eylemi yapan da biziz" diye konuştu

Akşener: Türkiye için egosundan vazgeçen insanlarız

 14 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanı'nın Kemal Kılıçdaroğlu olacağını söyleyen Akşener, seçmene, oy pusulasında Millet İttifakı olarak CHP ve İYİ Partinin olacağını anımsattı. Akşener, "Hani diyoruz ya 'Bir Kemal'e, bir Meral'e' Benim adımı görmeyeceksiniz. Ama orada İYİ Parti'nin güneşini göreceksiniz ve 'evet' mührünü ona basacaksınız. Yani biz herhangi bir partinin logosu altında seçime girmiyoruz, hiç de öyle girmedik" dedi.

Bu seçimlerin parlamenter sistemi konuşmak adına son seçim olacağını iddia eden Akşener, "İYİ Partiyi birinci çıkaracağız, Sayın Kılıçdaroğlu'nu da 13. Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz" dedi.

Açılışa İYİ Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayları da katıldı.

Partisinin ülkenin "emniyet supabı ve sigortası" olduğunu ifade eden Akşener, "İYİ Partide bulunan her bir arkadaşımız geçmişi itibarıyla birer başarı sembolüdür. Dolayısıyla bu başarıların sahipleri olan bu arkadaşlarımızın, yarın kurulacak iktidarda daha fazla yer almasını istiyorsak, benim de başbakan yetkilerine sahip bir kişi olmamı istiyorsanız partimizi birinci çıkaracaksınız" dedi.