20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 13.05.2023 16:10 | Son Güncelleme: 13.05.2023 16:16

Akşener'den Erdoğan oy verenlere çağrı

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy isteyen Akşener, "Sayın Erdoğan’a sempati duyan, onu seven kardeşlerimden İYİ Parti’ye oy istiyorum. Sebebi şu: Bu Sayın Erdoğan’ın seçileceği son seçim. Yani 5 sene sonra bir daha hukuki olarak aday olamıyor" diye konuştu
Akşener'den Erdoğan oy verenlere çağrı

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener, seçime 24 saatten az bir süre kala; İstanbul’da düzenlenen program kapsamında Esenyurt'ta Umre Anneleri ile bir araya geldi. Akşener'in açıklamalarından satırbaşları:

  • Umreye gitmiş ve gidecek hanımefendilerden bir ricam var. Beni ve arkadaşlarımı Cenab'ı Hak hem kendi huzurunda hem milletimizin karşısında mahcup etmesin diye bir dua istiyorum sizden.
    Seçim esasında seçmenin bayramıdır, düğünüdür. Yani seçim savaş değil. İlk defa bir seçime böyle rezil bir dille gidiyoruz. Ben hayretler içindeyim. Hayatımda böyle bir dille, Allah Allah nidalarıyla sanki savaşa gidiyormuşuz gibi bir seçime hiç şahit olmadım
  • Dinin özne yapıldığı ama vaatlerin konuşulmadığı, projelerin konuşulmadığı ve bu ucube sistemin oylanacağı son seçim olduğu bu seçimde, özellikle AK Parti'yi daha fazla seven kardeşlerimden, özellikle Sayın Erdoğan'a sempati duyan, onu seven kardeşlerimden İYİ Parti'ye oy istiyorum.
  • Sebebi şu: Bu Sayın Erdoğan'ın seçileceği son seçim. Yani 5 sene sonra bir daha hukuki olarak aday olamıyor. Dolayısıyla bir daha da parlamenter sistemin konuşulacağı bir seçim olmayacak artık. Çünkü 3 seçimin 3'ünü de kazandığı taktirde bu sistem kalıcı olacak.
  • Bu seçimde; Sayın Erdoğan'ı sevenlerin, AK Parti'yi sevenlerin hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de İYİ Parti'ye oy vermesini istiyorum. Çünkü güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilecek. Allah rızası için artık bu işi bitirelim. Sayın Kılıçdaroğlu kazansın, alkışlarımızla götürelim. Sayın Erdoğan'ı da saygıyla, nezaketle uğurlayalım.