26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2022 12:15 | Son Güncelleme: 26.03.2022 12:20

Ankara'da kar yağışı etkili oldu

Ankara'da gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışının akşam saatlerinde bitmesi bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre ise bugün Marmara, Karadeniz ve Akdeniz'de sağanak yağış olacak
Ankara'da kar yağışı etkili oldu

Başkent genelinde devam eden kar yağışıyla Anıtkabir, TBMM ve başkentin simgelerinden Atakule ve çevresi beyaza büründü. Kar yağışının kentin ana arterlerinde önemli bir ulaşım sorununa yol açmadığı görüldü. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, kar yağışının geçen haftanın tahminlerinde görüldüğünü belirterek, "Kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak akşam saatlerine kadar devam edecek. Akşam saatlerinden itibaren yağış beklemiyoruz" dedi.

Ankara için 5 günlük hava tahmini

Yarın yağış beklenmediğini de dile getiren Macit, "Yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı var. Sabahtan sonra parçalı az bulutlu bir hava olacak. En yüksek sıcaklık ise 9-10 dereceye kadar çıkacak" diye konuştu.

Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da 5 günlük tahminler


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, (Sivas hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Malatya, Elazığ, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye için 5 günlük veriler

 

Sıcaklık mevsim normallerinin altında

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.