29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 25.03.2022 17:48 | Son Güncelleme: 25.03.2022 19:43

Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Mart Cumartesi için öneriler

İstanbul'da baharın esintileri görülmeye başladı. Hafta sonu bu havayı değerlendirmek isteyen İstanbullular için konser, sergi, etkinlik, podcast, belgesel önerileri listeledik
Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Mart Cumartesi için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür ve sanat önerileri

Tekfen Filarmoni 30. Yılını Kutluyor!

Tekfen Filarmoni kuruluşunun 30. Yılını Ankara ve İzmir’de çıktığı turneden sonra İstanbul’da kutlamaya devam ediyor. Prokofyev ve Rahmaninov’un eserlerinin seslendirileceği bu unutulmaz gecede Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestra, Rus ekolünün önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen ünlü piyanist Alexander Romanovsky’yi ağırlayacak. Konser 26 Mart Cumartesi günü Zorlu PSM’de gerçekleşiyor. 

Barbaros ile Akdeniz Esintisi

Cumartesi akşamı Akdeniz’den gelen sıcak rüzgâra kapılmak isteyenler Barbaros’un dünya müziğinin en keyifli şarkılarına yer verdiği konserini tercih edebilir. Zorlu PSM Touché’de gerçekleşecek olan etkinliğe erken giderek atıştırmalıkların ve içeceklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Ortamın sıcaklığı ve şarkıların ritmiyle bütünleşirken adeta bir dünya turuna çıktığınızı hissedeceksiniz.  

Lıkır’ın Doğum Günü

Eğlenceli bir tiyatro olmasının yanında oldukça öğretici bir atölye olarak ele alınan Lıkır’ın Doğum Günü oyunu ebeveyn ve çocukların birlikte hayallerini keşfedecekleri bir deneyim sunuyor. Wise Akademi’nin gerçekleştirdiği oyun ve atölye serisi 13:00’te Maximum Uniq Lounge’da olacak. Yaş grubu ve süreyle ilgili bilgileri detaylı olarak internetten öğrenebilirsiniz.

Sinema Üzerine Sohbetler 

Hasan Cömert, Kaan Karsan ve Zeynep Ocak’ın her hafta seçtikleri temadaki filmleri tartıştıkları Sinema Kulübü bu hafta şehir teması hâkim olacak. Filmin geçtiği şehrin zamansal ve mekânsal olarak incelenmesi ve yaşayanların her biçimde şehirden etkilenmesi gibi konuların masaya yatırılacağı sohbet Müze Gazhane’de sinemaseverlerin katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik 19:00’da başlayacak.  

Memet Özer'den mekan önerileri

Ortaköy Kasabı

Özellikle öğle yemeği için nefis bir alternatif. Görüntüsü kasap dükkanı gibi olmasına rağmen, kendileri ızgara ve salata servis ediyorlar. Mutlaka köfte denenmeli, şehrin en iyilerinden. Turşuyu da tatmayı unutmayın derim.

Vandal

Galataport içerisinde, tam merkezde ve denize nazır. Çok geniş mönüsü ile her zevke hitap ediyor. Özellikle sokak lezzetlerini tavsiye ederim. İstenirse kahvaltı servisi de var.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Kim Bu Veganlar

Vegan olmanın bireysel boyutu ve vegan beslenmenin küresel konumu arasında geniş aralıkta bir yayınla karşı karşıyayız. Kendilerince sebeplerle vegan beslenmeyi seçen konukların hikayelerini dinliyoruz. Bu sayede mekanlar ve tarifler kadar, vegan dünyasının küresel yansımalarını da gerçek muhataplarından dinleme şansımız oluyor. Bir vegan olmasanız da, konuyla ilgili farklı görüşleri duymak açısından değerli bir kaynak.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple, Google

Golf Sohbetleri

Birçok kişiye çok uzak görünen, kimilerine göre sadece varlıklı insanların hobisi olarak tanımlanan bir spor dalı golf. Peki gerçekten öyle mi? Herkes golf oynayabilir mi? Golf dünyasında neler oluyor? Bu soruların cevaplarını profesyonel sporculardan, eğitmenlerden ve mecranın içindeki isimlerden dinliyoruz. Dahası, bir profesyonel golf sporcusunu yetiştiren anneyi dinlediğimiz bölüm gibi sürprizlerle de karşılaşacaksınız.

Nereden dinlerim?

SpotifyAppleGoogle

Belgesel önerisi

The Principles Of Pleasure

Orgazm eşitsizliği, gelir eşitsizliği kadar büyük bir sorun mudur? Netflix kütüphanesine eklenen Hazzın İlkeleri (The Principles of Pleasure) cinsellik ve haz kavramlarını bilimle buluşturuyor. Üç bölümlük mini belgesel serisi orgazm konusunda kadınlarla konuşuyor ve geçmişte kalması gereken mitlere son vermeyi amaçlıyor. (Netflix)