26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.03.2023 18:37 | Son Güncelleme: 09.03.2023 18:49

Aslı Baykal: İyi ki Erdoğan var da demokrasimizi yaşatabileceğiz

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, sosyal medya hesabından Millet İttifakı'nı "Çoklu ittifak bloku kendinden başka aday çıkmasını önlemeye çalışıyor. İyi ki Erdoğan var da demokrasimizi yaşatabileceğiz" diyerek eleştirdi
Aslı Baykal: İyi ki Erdoğan var da demokrasimizi yaşatabileceğiz

11 Şubat'ta hayatını kaybeden CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, Millet İttifakı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etmesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Aslı Baykal, "Kılıçdaroğlunun çoklu ittifak bloku türlü vaatlerle, kendinden başka aday çıkmasını önlemeye çalışıyor. İyi ki Erdoğan var da demokrasimizi yaşatabileceğiz. O da olmasa oluşan acaip blok tüm sesleri susturacak ve seçime tek aday girmesine izin verecek" dedi.

Baykal, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine atanacak olmasına da tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu.

Baykal "Altılı masa herhangi bir icraat yapmayacağız biz makam paylaşıyoruz diyor gözümüzün içine bakarak. İstanbulluların 15 milyon nüfuslu şehri yönetmesi ve icraat yapması için oy verdiği belediye başkanının sürekli İstanbul dışında olması yeterince tuhafken, Türkiyenin en problemli ve en büyük iki kentinin belediye başkanlarının şehirlerine ek olarak Türkiyeyi de yönetecek olmaları kara mizah gibi" dedi.