08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2024 00:40 | Son Güncelleme: 14.05.2024 00:53

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Görevden uzaklaştırılan polis müdürlerinin evinde arama

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan üç polis müdürüyle bir emniyet personelinin evinde arama yapıldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Görevden uzaklaştırılan polis müdürlerinin evinde arama

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan ile gizli tanık Serdar Sertçelik’in “Ufuk komiser” adıyla açıkladığı personelin evinde savcılık talimatıyla arama yapıldı. 

T24'te yer alan habere göre aramalar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan başlığı altındaki 316. madde hükmü olan “suç için anlaşma”, TCK 258. maddedeki “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, TCK 277. madde hükmündeki “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, TCK 283. Madde hükmündeki “suçluyu kayırma” ve TCK 285. Madde hükmündeki “gizliliğin ihlali” suçlarına yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirildi. Dosya için kısıtlama kararı verildi.

Ne olmuştu?

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numarası ve davanın gizli tanığı firari Serdar Sertçelik'in Ankara İl Emniyet Müdürlüğü hakkındaki iddiaları üzerine 6 Mayıs'ta soruşturma başlatılmıştı. Gazeteci Erk Acarer'e konuşan Sertçelik, Ankara Emniyeti'nde görevli polislerin baskısıyla 'gizli tanık' olduğunu ve ifadesinin içeriği konusunda baskı ve yönlendirmeye maruz kaldığını öne sürmüştü.