16 Mayıs 2025, Cuma
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 05.10.2023 20:55 | Son Güncelleme: 05.10.2023 23:54

AYM Can Atalay hakkındaki ihlal başvurusunu 12 Ekim'de görüşecek

AYM Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen ve Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Can Atalay'ın hak ihlâli başvurusunu 12 Ekim'de görüşecek
AYM Can Atalay hakkındaki ihlal başvurusunu 12 Ekim'de görüşecek
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Yüksek Mahkeme, Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen, tahliye ve yargılamanın durması istemi Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından reddedilen Atalay'ın avukatları tarafından yapılan ihlal başvurusunu 12 Ekim'deki Bölüm Toplantısı Gündemi'ne aldı. Toplantıda, başvuruya ilişkin incelemesini yapacak olan AYM Genel Kurulu, başvurunun kabulüne veya reddine karar verebilecek.

Yargıtay 3. Dairesi reddetmişti

TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Atalay'ın, "milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi" talebiyle yapılan başvuru, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nce reddedilmişti. Atalay'ın avukatları da seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği iddiasıyla Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi'ne başvurunun ardından süreç devam ederken Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Can Atalay'a verilen 18 yıl hapis cezasını onamıştı. Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, Can Atalay'ın bireysel başvurusunu bugün görüşmüş, başvurunun Genel Kurula sevkine karar vermişti.

Kaynak: AA