27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2024 13:24 | Son Güncelleme: 14.05.2024 13:35

Bahçeli Ankara Emniyeti’ndeki açığa almaları 'komplo' olarak nitelendirdi: Sabrımızı taşırmasınlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki bazı emniyet görevlerinin açığa alınmasını, MHP, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na komplo olarak nitelendirdi
Bahçeli Ankara Emniyeti’ndeki açığa almaları 'komplo' olarak nitelendirdi: Sabrımızı taşırmasınlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında; Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası kapsamında 3 emniyet müdürünün göz altına alınmasına atıfta bulundu. Bahçeli, bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp emniyet ve yargı içine yuvalanmış "soysuz ve kripto çetelerin" yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığının görüldüğünü dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Bu kan içen vampirlerin aklını başına alması, etrafımızda iftira ve ihanet duvarı örmeye kalkışmalarının ağır sonuçları olacağını bilmeleri, akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır.
  • Ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı taşırmasınlar. Maşa kullanıp sütre gerisine saklananların hepsini takip ediyoruz. Olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız.
  • Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir; nitekim hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir.
  • 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun.
  • Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kim varsa haindir, haşhaşidir; emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir.
  • Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş, hepsine göstermek, hepsini yaka paça içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur.
  • Meclis gündemine gelecek olan 9. Yargı Paketi'nde, casusluk suçu ile ilgili yeni düzenlemeden rahatsız olanlar çok iyi araştırılıp incelenmelidir. Yurt içinden ve yurt dışından hain FETÖ'cülerin, onlara sözcülük yapan satılmış, devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır.

Ne olmuştu?

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında mülkiye müfettişlerinin raporu doğrultusunda üç emniyet müdürü geçen hafta görevden alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında pazartesi akşam saatlerinde de açığa alınan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan'ın evlerinde polis ekipleri arama yapmıştı.