14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.01.2024 11:38 | Son Güncelleme: 16.01.2024 16:47

Bahçeli: Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz

MHP lideri Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a seslenerek, "Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin biz aziz vatanın derdindeyiz. Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı
Bahçeli: Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, cezaevindeki TİP milletvekili Can Atalay'a dair kararın derhal TBMM'de okunmasını istediklerini söyledi. Bahçeli Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı kastederek, AYM kararlarını uygulamamanın gerekçesi olmaz diyen Bay Zühtü'ye sormak isterim ki acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin biz aziz vatanın derdindeyiz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Sen ve senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz biz Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş ve istiklal hukuku peşindeyiz. Anlayacağınız gece ile gündüz gibi ayrıyız. Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz" dedi.