08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2023 11:08 | Son Güncelleme: 07.03.2023 16:59

Bahçeli'den Akşener yorumu: Bir kere satan yine satar yine satacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli yaptığı konuşmada, Meral Akşener'in altılı masaya geri dönüşünü değerlendirdi. Bahçeli konuya ilişkin, "Bir kere satan yine satar yine satacaktır" dedi
Bahçeli'den Akşener yorumu: Bir kere satan yine satar yine satacaktır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

  • Bir aydır her insanımızın kalbi deprem bölgesinde atmaktadır. 85 milyon aynı duyguda kilitlenmiştir. Siyaseti kavga ve kutuplaşmaya çeviren fırıldakların U dönüşlerine itibar etmeyeceğiz. Derin bir üzüntü varken seçim müziği kullanmayacağız.
  • Bu derece hassas noktaya kadar gelinmesinde en büyük sorumlu ve suçlu, bölücü teröre sevimli görünerek kokuşmuş siyasi ağlarını örmeye çalışan, sonunda da Türkiye düşmanlarının eline ve emrine mahkum hale gelen zillet ve hezimet ittifakıdır.
  • Bu vatan çaresiz ve sahipsiz değildir. Cumhur İttifakı sadece seçim ittifakı değildir. ’Türkiye Yüzyılı’nın yeni bir sayfası açılacaktır
  • Buradan açık yürekle, tam bir inançla ifade ediyorum ki MHP, milletimiz için öngördüğü tehlikeler karşısında bugün de yarın da sonuna kadar direnecek, her bedeli ödemeye hazır olacaktır. 
  • İstikbalin yol haritası 14 Mayıs'ta şekillenecek, aziz Türk milleti kesin hükmünü sandıkta gösterecektir
  • Altılı Masa'nın iflah olmaz bir krize yakalandığı bu günlerde sokakları tahrik etmeye çalışanların ateşle oynadığı ortadadır. Tribünlerdeki sloganlar karanlık bir planın ön hazırlığıdır. Toplumsal muhalefeti tahrik edip kışkırtanlar unutmasın ki kendi kazdıkları kuyuya düşmekten kurtulamayacaklar. Türkiye tribünlerde kurulmadı, 3-5 haydudun eliyle de harap olmayacaktır. Herkes aklını başına almalıdır. 
  • Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir.
  • Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakası esnasında tribünlerden sallanan görsellerin sporun ahlak ve doğasına aykırı olduğu hepimizin malumdur. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan da bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Bölücülerin stadyumu tahrik etmesi bir defa cinayettir, rezaletti. Kürt kökenli kardeşlerim başkadır, bölücü teröristler başkadır. Düşmanlık tohumu ekmeye çalışan kim varsa koparılması gereken çıban başıdır.
  • Kızılay’ın kan sattığını söyleyenler, AFAD’a kara çalanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin felakete neden olduğunu ileri sürenler, ilkesizliğin çukurlaşmış fertleridir
  • Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat geçmeden imzayı inkar edenler ilkesizliğin ana damarıdır. Bir yıldır oturduğu eğri bacaklı masayı kumar masası, şahsi hırsların masası, noter masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleridir.
  • Belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı yardımcısı olması yönündeki baskılara boyun eğerek siyasetin ilke ve ahlakına suikast yapılmasına tamam demek küçük bir siyaset çirkinliği değil midir? Masayı devirene sandalye sunmak ilkesiz siyasettir. Masaya geri oturan söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Bir kere satan yine satar, yine satacaktır. Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne de muhatap olmuştur. Bir kere satan yine satar, yine satar, yine satacaktır.