04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2024 00:53 | Son Güncelleme: 07.02.2024 01:12

Bakan Özhaseki'nin canlı yayındaki açıklamaları tepki çekti

Bakan Mehmet Özhaseki 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde katıldığı canlı yayında, "Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz diyor" dedi
Bakan Özhaseki'nin canlı yayındaki açıklamaları tepki çekti

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Deprem süreciyle ilgili konuşan Özhaseki'nin evleri yıkılan vatandaşlarla ilgili sözleri tepki çekti.

Bakan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek. Köy evlerini çelikten yapmaya başladık. 9 şiddetinde deprem gelse bile yıkması mümkün değil.

Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor. Ama ölü varsa tabii onun acısını ölçecek bir alet daha icat olmadı"