22 Mayıs 2025, Perşembe
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 26.02.2025 15:43 | Son Güncelleme: 26.02.2025 17:25

Bakan Tunç açıkladı: DEM Parti'nin 3. İmralı ziyareti yarın

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine yanıt verdik, ziyaret yarın günü gerçekleşecek" dedi
Bakan Tunç açıkladı: DEM Parti'nin 3. İmralı ziyareti yarın
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, üçüncü İmralı görüşmesi için Adalet Bakanlığı'na başvuru yapıldığını duyurmuştu. Adalet Bakanlığı, DEM Parti'nin İmralı'da yapılacak 3'üncü görüşme için başvurusuna onay verdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorusu üzerine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine yanıt verdik, ziyaret yarın gerçekleşecek" dedi.

DEM Parti'den yapılan açıklamada da heyetin yarın 3'üncü görüşmeyi gerçekleştirmek üzere İmralı'ya gideceği, heyette Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan DEM Parti'li Ahmet Türk'ün de yer aldığı bildirildi. 

7 kişilik heyette Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, Tülay Hatimoğlulları Oruç, Tuncer Bakırhan, Cengiz Çiçek ve bir avukatın da yer alması bekleniyor.  

Öcalan ile perşembe günü sabah saatlerinde yapılacak görüşmenin ardından 7 kişiden oluşan heyetin, 28 Şubat’ta Ankara’da bir basın toplantısı yapacağı öğrenildi.

Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan süreç

Süreç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024’te yaptığı çağrı ile başlamıştı. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada “Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘umut hakkı’nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” demişti. 28 Aralık 2024’te İmralı’da ilk görüşmeyi yapan heyet, ardından 7 siyasi parti ile görüşme gerçekleştirmişti. Heyet daha sonra tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşmüştü. Ziyaretlerin ardından yazılı açıklama yapan heyet görüşmelerin ‘umut verici’ olduğunu açıklayıp ‘çözüm için ortak irade olduğunu’ söylemişti.