Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ), Yeşilköy Balıkçı Barınağı’ndan denize kaçak atık su deşarj edildiği gerekçesiyle ceza verdi.
Bakanlığın açıklamasına göre, İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, barınak içerisinden denize atık su bırakıldığı yönündeki ihbarlar üzerine farklı tarihlerde bölgede inceleme yaptı.
Denizde koyu renkli su tespit edildi
Denetimlerde, İSKİ’ye ait olduğu belirlenen ve denize ulaşan iki beton borunun çevresindeki deniz suyunun koyu renkte olduğu ve yer yer renkli su girişlerinin bulunduğu belirtildi.
Yetkililerle yapılan görüşmeler ve daha önce kaydedilen görüntülerde de söz konusu borulardan Marmara Denizi’ne koyu renkli ve yağlı su aktığının tespit edildiği bildirildi.
Ceza iki kat uygulandı
Bakanlık, kaçak deşarj nedeniyle İSKİ hakkında Çevre Kanunu kapsamında idari işlem başlatıldığını açıkladı.
Kirliliğin Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde gerçekleşmesi nedeniyle yaptırımın iki kat uygulandığı ve İSKİ’ye 1 milyon 678 bin lira ceza verildiği kaydedildi.
Bakanlık ekiplerimizce yapılan denetimlerde, İstanbul Yeşilköy Balıkçı Barınağı’ndaki yağmur suyu hattından denize kaçak atık su deşarj edildiği tespit edilmiştir.
— T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanlığı (@csbgovtr) August 11, 2026
Bu kapsamda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ’ye, Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içindeki kirlilik…