07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.07.2023 21:04 | Son Güncelleme: 10.07.2023 00:11

Bartın'da sel felaketi: Mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

Bartın'da etkili olan sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı. Mahsur kalan 96 kişi, helikopter, iş makinesi ve botlarla kurtarıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgeye gitti
Bartın'da sel felaketi: Mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

Bartın'da sağanağın ardından ev ve iş yerlerini su bastı, çok sayıda kişi mahsur kaldı. Dün gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli yağışın ardından Bartın-Zonguldak karayolu Gecen köyü mevkisindeki sanayi sitesi sular altında kaldı.

Sitedeki iş yerlerinde çalışan 70 işçinin kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığınca çalışma başlatıldı. Bazı işçilerin iş yerlerinin çatılarına çıktığı bölgeden tahliye, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından tamamlandı. Helikopterle alınan çalışanlar, güvenli bölgelere götürüldü.

Can kaybı yok, 96 kişi kurtarıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel felaketinden etkilenen Bartın'da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, "Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok" ifadelerini kullandı. Yağışların sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini belirterek, temkinli olunması, uyarıların dikkate alınması çağrısını yapan Yerlikaya paylaşımında, kurtarma çalışmalarına ait görüntülere de yer verdi.

Kaynak: AA