25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.04.2022 16:35 | Son Güncelleme: 13.04.2022 20:11

Başak Cengiz'in ismi öldürüldüğü sokağa verildi

Kasım ayında çalıştığı mimarlık ofisinin çıkışında tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz’in adı cinayetin işlendiği sokağa verildi
Başak Cengiz'in ismi öldürüldüğü sokağa verildi

Geçtiğimiz ay sokak ve cadde isimlerinin kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsiz dağılımına değinmiştik. 2021’de İstanbul’da 300 sokağa verilen yeni adın arasından sadece 10’u bir kadına aitti. İstanbul’da 2022’de sokaklara verilen kadın isimlerine bir yenisi eklendi, ancak buna dehşet verici bir olay neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Ataşehir’de geçtiğimiz 9 Kasım günü Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülen mimar Başak Cengiz’in adını cinayetin işlendiği sokağa verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2. Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında 12 Nisan Salı günü gerçeklesen Nisan Ayı İBB Meclisi Toplantısı’nda da oy birliğiyle kabul edildi.

Başka bekleyen kadın isimleri de var

Oylama öncesi söz alan CHP’li Meclis üyesi Ali Haydar Kahraman: “Başak Cengiz, Ataşehir’de sapık bir ruhsuz tarafından katledildi. Her gün onlarca kadınımız maalesef katlediliyor. Cengiz’in isminin Ataşehir’de bir sokağa verilmesini komisyondan oy birliğiyle getirdik. Yaklaşık 1,5 yıldır komisyonda benzer olaylarla katledilmiş kadınların isimlerinin farklı ilçelerde sokaklara verilmesiyle ilgili bekleyen dosyalar var. Hem komisyondan hem de gruplardan ricam, o dosyaların da bir an önce çıkarılıp buradan geçirilmesidir” dedi.