26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.02.2023 18:35 | Son Güncelleme: 28.02.2023 18:53

Beşiktaş'tan Bahçeli açıklaması: Bize ulaşan bir istifa dilekçesi yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını açıklamasının ardından kulüpten yapılan açıklamada Bahçeli'nin bir istifa dilekçesi bulunmadığı kaydedildi. Kulüp, Bahçeli’nin üyelik aidatlarını yatırmadığı ve bu nedenle kulüp üyeliğinden ihraç edildiği iddialarını da yalanladı
Beşiktaş'tan Bahçeli açıklaması: Bize ulaşan bir istifa dilekçesi yok

Süper Lig'de Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalya karşılaşmalarında tribünler 'Hükümet istifa' sloganları atmış, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu sloganları gerekçe göstererek Beşiktaş üyeliğini bıraktığını açıklamıştı.

Bu gelişmenin ardından Bahçeli'nin yıllık üyelik aidatını yatırmadığı için bu açıklamanın çok öncesinde üyeliğinin düştüğü yönünde iddiaların yayılmaya başlaması üzerine Beşiktaş Kulübü açıklama yaptı. 

Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı Şahabettin Önkol tarafından yapılan açıklamada "Kulübümüzde tüm kurullar, tüzüğümüz gereği Genel Kurul oylarıyla göreve gelmekte, tüzük hükümlerine göre görev yapmaktadır. Bu, seçilen tüm kurullarımız için geçerlidir ve görev ile yetkileri gerek kanunla gerekse de tüzükle belirlenmiştir" denildi.

Bahçeli'nin aidat borcu bulunmamaktadır

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "28.04.2000 tarihinde Kulübümüze üye olan 14684 sicil numaralı Sayın Devlet Bahçeli’nin üyelik aidatlarını yatırmadığı ve bu nedenle kulüp üyeliğinden ihraç edildiği ile ilgili paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup kendisinin aidat borcu bulunmamaktadır."

Yazılı bir istifa dilekçesi elimizde yok

Açıklamada ayrıca, "Sayın Bahçeli’nin Kulübümüze aidat borcu olmadığı gibi kurulumuza ulaşmış yazılı bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.