05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2024 21:00 | Son Güncelleme: 26.04.2024 09:27

Beyaz Saray: Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs’ta yapılması planlanan Washington ziyaretiyle ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" dedi
Beyaz Saray: Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili, "Programlanmış bir şey yok" açıklamasını yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta gerçekleşmesi planlanan Washington ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden'la bir araya gelmesi bekleniyordu.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre Kirby, bir gazetecinin, “İki hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Saray'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü Hamas liderini ağırladı. Bu görüşmelerde bir konu başlığı olacak mı? Ya da ziyarete gölge düşürür mü?” sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok. O nedenle bu konuda bir yorumum yok" yanıtını verdi. "Toplantıları konusunda konuşma işini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakacağını" belirten Kirby, “Hamas’a, kim olduklarına ve neyi temsil ettiklerine ilişkin tutumumuz konusunda çok net olduk" dedi.  T24'ün üst düzey bir diplomatik kaynaktan edindiği bilgi göreyse haberler gerçeği yansıtmıyor, ziyaret gerçekleşecek.