03 Temmuz 2026, Cuma
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 03.07.2026 08:07 | Son Güncelleme: 03.07.2026 09:53

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler bir kez daha tutuklandı

Beykoz Belediyesi'ndeki ihale süreçlerinde usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 'rüşvet alma' ve 'icbar suretiyle irtikap' suçlamalarıyla da tutuklandı
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'imar yolsuzluğu', 'irtikap' ve 'rüşvet' iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından görevden alınan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında birtakım müşteki beyanları ile dönemin Yapı Kontrol ve İmar Müdürü Ali Cihan Sakman, dönemin Başkan Danışmanı Levent Özdinç ve etkin pişmanlık kapsamında beyanlarda bulunan dönemin Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş'ün anlatımları incelendi.

Bu beyanların ardından Köseler ve Ali Cihan Sakman 'rüşvet alma' ve 'icbar suretiyle irtikap' iddialarıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, iki ismin bu iddialardan tutuklanmasına hükmetti.

Öte yandan Levent Özdinç hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Kaynak: AA