İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "turpun büyüğü" diyerek Esenyurt ve Beşiktaş Belediyesi hakkında raporlar yazan bilirkişinin ismini açıklamasının ardından, bilirkişi ile yapılan konuşmanın yayınlanması sonrası Halk TV'den 5 gazeteci hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Halk TV çalışanı Barış Pehlivan ile Kürşad Oğuz'a "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, yargı görevini yapanı etkileme, kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması" suçlamasıyla 6 yıldan 14 yıla, soruşturma kapsamında tutuklanan Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Seda Selek ve Serhan Asker'e, "Kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması, yargı görevini yapanı etkileme" suçlamasıyla 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.
Olay
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak'ta "Turpun Büyüğü" adlı basın toplantısında düzenlemiş ve belediyeyle ilgili soruşturmalarda görev alan bilirkişinin adını vererek tepki göstermişti. İmamoğlu hakkında soruşturma açılmıştı. Daha sonra söz konusu bilirkişiyle yaptığı telefon görüşmesini 'izinsiz olarak kayda alarak paylaştıkları' iddiasıyla Halk TV'den beş gazeteci gözaltına alınmış. Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklanmıştı.