27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.02.2024 00:35 | Son Güncelleme: 23.02.2024 01:08

Birol Güven Sinema Genel Müdürü olarak atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne senarist ve yapımcı Birol Güven atandı
Birol Güven Sinema Genel Müdürü olarak atandı

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Hursit Yıldırım, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yonetim Kurulu Baskanlığına Ahmet Türkoğlu, Masak Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan, TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt atandı.

Bir diğer atama da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne yapıldı.

Birçok dizi ve sinema filmlerinin senarist ve yapımcılığını üstlenen Birol Güven Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne yapıldı.

Birol Güven kimdir?

Yapımcı, senaryo yazarı ve yönetmen olan Birol Güven, 1 Mayıs 1964 tarihinde Darıca-Kocaeli'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi-İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Güven, senarist ve yönetmen Yavuz Turgul aracılığıyla Gani Müjde’yle tanışarak sinema ve dizilere ağırlık verdi.

Senaryo yazarlığında kısa sürede başarı gösteren çeken Birol Güven, Gani Müjde’yle birlikte 1996 senesinde bir şirket kurdu. Birol Güven daha sonra eşi Burcu Güven ile birlikte şirketin ismini değiştirerek Made in Turkey’i (MinT) yaptı.

1999 yılında “Ayrılsak da Beraberiz” dizisini, 2002 yılında ise “Çocuklar Duymasın” dizisini gerçekleştirdi. Bu iki televizyon dizisi de Türk seyirci tarafından yoğun ilgi gördü. Bu dizilerin ardından “En Son Babalar Duyar” dizisiyle seyircilerin beğenisini kazanmaya devam etti. Daha sonra da birçok dizi yazıp yöneten başarılı yapımcı, halen dizi ve sinema filmi projelerine devam ediyor.