29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.02.2023 14:50 | Son Güncelleme: 06.02.2023 15:07

BOTAŞ depremden etkilenen il ve ilçelere gaz akışının durdurulduğunu bildirdi

BOTAŞ, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve bu illere bağlı bazı ilçelerde doğal gaz akışının durdurulduğunu açıkladı
BOTAŞ depremden etkilenen il ve ilçelere gaz akışının durdurulduğunu bildirdi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), deprem nedeniyle doğal gaz iletim hattında oluşan hasar sonucunda Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve bu illere bağlı Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışının durdurulduğunu açıkladı. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, BOTAŞ ekiplerinin sahadaki kontroller sonrasında hasar meydana gelen noktalar ve etki alanlarının tespit edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada" BOTAŞ ekiplerinin sahada yapmış oldukları kontroller sonrasında hasar meydana gelen noktalar ve etki alanları şu şekilde tespit edilmiştir; Kahramanmaraş – Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışı durdurulmuştur. Bununla birlikte Kilis ili doğal gaz hattı etkilenmiş ancak hattın içerisindeki gazdan beslenmeye devam etmektedir. Bölgedeki doğal gaz dağıtım şirketleri ile gerekli koordinasyon kurularak, hastane, fırın vb kritik tesislere CNG ve LNG tedarik edilmesi sureti ile gaz arzı sağlanmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri yer aldı.