23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 04.07.2024 19:41 | Son Güncelleme: 04.07.2024 19:58

Bursa'yı sağanak vurdu

Bursa'da sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkiledi. Odunluk Metro İstasyonu'nu su bastı, Acemler ve Ataevler arasındaki tüm istasyonlar kapatıldı. Vali Mahmut Demirtaş metrekareye 40 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü, 500'den fazla su baskını ihbarı yapıldığını açıkladı
Kaynak: AA
Bursa'yı sağanak vurdu - Resim: 3

Nilüfer Çayı'nın debisi de yağış dolayısıyla yükseldi, çevresinde park halinde bulunan bir araç su altında kaldı. Osmangazi ilçesi Teferrüç Mahallesi 2. Aydın Caddesi'nde dere taşması sonucu yığılan molozlarla çok sayıda araç sürüklendi.

Bursa'yı sağanak vurdu - Resim: 4

Sahipleri kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalışırken, polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Araç içinde mahsur kalanlar çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Bölgedeki bir kişinin, aracı sürüklenmesin diye iple bağladığı görüldü.

Bursa'yı sağanak vurdu - Resim: 5

Şiddetli sağanak nedeniyle debisi yükselen Nilüfer Çayı'nda bir cesedin sürüklendiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, suda sürüklenen cesedi Alemdar Mahallesi yakınlarında kıyıya çıkardı. Yağış nedeniyle suya kapılan birine ait olup olmadığı araştırılan ceset, kimlik tespiti ve kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Bursa'yı sağanak vurdu - Resim: 6

Vali Mahmut Demirtaş da cesedin bulunduğu bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Demirtaş, saat 14.30'dan sonra şiddetli yağışın etkili olduğunu söyledi. Demirtaş, metrekareye 40 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü belirterek, 500'den fazla su baskını ihbarının yapıldığını kaydetti.