15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.12.2023 18:36 | Son Güncelleme: 27.12.2023 19:36

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye Meclis'ten geçti

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi Genel Kurulu'da kabul edilerek yasalaştı. Bakan Işıkhan, "Ödemeler, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından en kısa süre içinde banka hesaplarına yatırılacak" açıklamasını yaptı
Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye Meclis'ten geçti

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifi kabul edildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) görev yapan idarecilere ve meslek personeline, mevzuatında öngörülen ücret tavanlarına tabi olmaksızın ek tazminat ödemesine yönelik madde tekliften çıkarılmıştı.

Bakan Işıkhan: En kısa sürede hesaplara yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini sağlayacak düzenlemeyi içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin paylaşımda bulundu. Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Çalışan emeklilerimize 5 bin lira verilmesini sağlayacak düzenlemeyi içeren ekonomiye ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Ödemeler, ilgili kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından en kısa süre içinde emeklilerimizin banka hesaplarına yatırılacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun."

Kaynak: AA