08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2023 14:53 | Son Güncelleme: 04.11.2023 15:35

CHP 38. Olağan Kurultayı: Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildi

Örsan Kunter Öymen, CHP'nin yeni genel başkanını seçtiği 38. Olağan Kurultay'da "Kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" diyerek yarıştan çekildiğini açıkladı.
CHP 38. Olağan Kurultayı:  Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildi

CHP eski PM üyesi Örsan Öymen, Kurultay'da yaptığı konuşmasında, partisinin sağa kaydığını savundu ve Kılıçdaroğlu'nun "sol" ile "hayırseverliği" birbirine karıştırdığını savundu. Öymen, Kılıçdaroğlu'nun "Seçime sırtımda hançlerle girdim" sözleri için ise  "12 seçim kaybedildi. Hepsinde mi sırtından hançerlendi? 13 yılda 12 seçim kaybedilmesi, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir?" diye konuştu.

Anti-demokratik kurultay eleştirisi

Öymen sosyal medya hesabından "CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların “yarışına” dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" ifadelerini kullandı.