18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.03.2023 18:36 | Son Güncelleme: 29.03.2023 18:44

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'yi ziyaret etti

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'yi ziyaret etti

Memleket Partisi Genel Merkezi'ne beraberindeki heyetle gelen Kılıçdaroğlu'nu, Muharrem İnce karşıladı. Genel başkanlar gazetecilere açıklama yapmadan içeri girdi. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
Kılıçdaroğlu ve İnce yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz

Kılıçdaroğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Doğal olarak deprem bölgesi olmak üzere pek çok sorunu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili çözümleri de ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce'nin görevi."

Bu Erdoğan gitmelidir

İnce ise şu açıklamayı yaptı:

"Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA