19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2023 09:08 | Son Güncelleme: 05.05.2023 09:57

CHP, Soylu'nun büyükelçi ile görüşme ve ses kaydı iddialarını yargıya taşıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ile bir AB ülkesi büyükelçisinin görüşmesine dair ses kaydının olduğunu belirterek başlattığı casusluk tartışması yargıya taşınıyor
CHP, Soylu'nun büyükelçi ile görüşme ve ses kaydı iddialarını yargıya taşıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz'ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından casusluk iddialarını yargıya taşıyacağını aktarıp, böyle bir casusluk olayı varsa bugüne değin neden savcılığa iletilmediğini sordu. NTV'den Funda Görey'in sorularını yanıtlayan CHP Grup başkanvekili Engin Özkoç, Ünal Çeviköz'ün, Bakan Soylu'nun casusluk iddiasıyla alakalı dava açacağını belirtti.

Engin Özkoç'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: "Ünal beyle bu konuyla ilgili görüştüm. Konuyla ilgili hemen dava açacağını söyledi. Süleyman Soylu'nun bahsettiği kişi bizim milletvekilimiz, CHP'nin genel başkan yardımcısı ve bahsettiği kişi bu ülkede büyükelçilik yapmış bir kişi. Herhangi bir soruşturma konusu mevzu değilken, aradan bu söylediği sözün üzerinden bir yıl geçmişken ve bu bir yıl içerisinde Ünal Çeviköz ile ilgili savcılığa bir bildirimde bulunmadığı halde ve bununla ilgili bir fezlekenin TBMM'ye gelmemiş olmasına rağmen kalkıpta 'ajanlık faaliyeti ve casusluk faaliyeti içerisindeydi. İzledik, ses kayıtları bende, dinledik' diyor"

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6'lı masanın toplantılarında alınan kararların CHP'li Ünal Çeviköz tarafından bir AB ülkesinin büyükelçisine götürülüp onaylatıldığını ve görüşmeye ilişkin ellerinde ses kaydı olduğunu söylemişti.