29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.11.2023 15:57 | Son Güncelleme: 06.11.2023 17:57

CHP'de gözler MYK'ya çevrildi: Süreç nasıl işleyecek?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ardından yeni Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi yapacak ardından Merkez Yönetim Kurulu belirlenecek
CHP'de gözler MYK'ya çevrildi: Süreç nasıl işleyecek?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan'dan sonra Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belli oldu. Şimdi gözler Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine çevrildi. Kulislerde; Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanın PM’ye giren, Prof Dr. Yalçın Karatepe, Selin Sayek Böke, Prof. Dr. Volkan Demir, Öğretim üyesi-dış politika uzmanı İlhan Uzgel, bilim-teknolojide Andaç Pamu ve milli savunmada Yankı Bağcıoğlu’nun MYK'da yer alacağı iddia edildi.

CHP'den yapılan açıklamada bazı mecralarda CHP'nin MYK üyelerinin belirlendiğine ilişkin listelere yer verildiği; haberler yapıldığı belirtildi. Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada süreç için şu ifadeler kullanıldı: CHP'nin MYK üyeleri, cumartesi günü (11 Kasım 2023) gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısından sonraki günlerde belirlenecek ve resmi olarak ilan edilecektir.

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile düzenlediği basın toplantısında grup toplantısının bu hafta değil haftaya salı yapacağını söyledi. Özel, devir-teslime ilişkin soru üzerine de “Mazbatadan sonra” karşılığını verdi.

PM ve YDK üyesi seçimleri sonuçlandı

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın bugünkü bölümünde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapıldı. PM seçimde 1366 delegenden 1277 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 1092’si geçerli olurken 185 oy geçersiz sayıldı.

Resmi olmayan sonuçlarına göre Parti Meclisi Seçimi’nde Gökan Zeybek 648 oyla ilk sırada yer aldı. 2. sırada ise 643 oyla Özgür Karabat yer aldı. 3. Sırada Bedirhan Berk Doğru 633 oy alırken, Ozan Işık ise 606 oyla 4. sıraya yerleşti. 5. sırada olan Deniz Yücel ise 596 oy aldı.

Kaynak: AA