14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2023 04:40 | Son Güncelleme: 28.07.2023 04:40

CHP’de öncelik yerel seçimde

Tartışmalarla geçen Parti Meclisi toplantısının ardından konuşulan iddialara göre İmamoğlu İBB’ye yeniden aday olacak, genel başkanlık için ise Özgür Özel’i destekleyecek
CHP’de öncelik  yerel seçimde

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve genel seçimde alınan ağır yenilgi sonrası CHP’de kaynamaya başlayan sular durulmuyor. Seçimlerin hemen ardından “değişim” mesajı vererek yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa iki görüşme yaptı, ardından partinin önemli isimleriyle toplantılar düzenledi. Zoom üzerinden yapılan ve sızdırılan son toplantı bunlardan sadece biriydi.

İmamoğlu ve ekibi yerel seçimden önce genel başkanın değişmesini istiyor ve bekliyor. Değişimin MYK ve bazı teşkilatlarla sınırlı kalmasının seçmen nezdinde karşılığı olmadığına inanıyor.

Kılıçdaroğlu ve ekibinin planı da belli. Yerel seçimden önce kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçilerek güven tazelemesi, yerel seçimde başarı elde edilmesi ve olası bir erken seçimde cumhurbaşkanlığının kazanılması. Kılıçdaroğlu ve ekibi bu formüle inanıyor. AKP’nin erken seçime gitmek zorunda kalacağını, koşulların çok değişeceğini düşünüyor.

Son Parti Meclisi (PM) toplantısında görevden alınan il başkanları ile ilgili oylama da bu iki cephenin sıcak mücadelesine sahne oldu. Parti içi muhalefet, önemli oranda destek alsa da gizli oylama Kılıçdaroğlu’nun istediği biçimde sonuçlandı. Ancak sert tartışmaların yaşandığı PM’de yapılan gizli oylamada ne “değişim” taraftarları arzu ettikleri sonuca ulaşabildi ne de Kılıçdaroğlu tatmin oldu.

PM’de yapılan konuşmalara yönelik çok sayıda iddia ortaya atıldı. İmamoğlu’nun bir daha belediye başkanı adayı olmayacağını söylediği öne sürüldü ancak bu iddia yalanlandı. Kılıçdaroğlu’nun PM üyelerini eleştirdiği ifade edildi fakat bu da doğrulanmadı.