17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 11:16 | Son Güncelleme: 07.07.2023 11:34

CHP'den danışman açıklaması: Atama haberleri gerçeği yansıtmıyor

CHP, Zafer Partisi kökenli Gökşen Anıl Ulukuş'un, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Ulukuş ise partinin gelen baskılara dayanamayarak böyle bir açıklama yaptığını savundu
CHP'den danışman açıklaması: Atama haberleri gerçeği yansıtmıyor

CHP, bir dönem Zafer Partisi'nde siyaset yapan Gökşen Anıl Ulukuş'un, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak görevlendirildiği haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

CHP'den yapılan bilgilendirmede, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'danışman atamaları' yönündeki tartışmalar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. Kılıçdaroğlu'nun, 4 Haziran'dan sonra Engin Özkoç, Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında danışman ataması yapmadığı belirtildi. 

"Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var"

Söz konusu açıklamanın hemen ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ulukuş ise görevden alınıp alınmadığını Kılıçdaroğlu'na dört kez sorduğunu ve "Burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et" cevabını aldığını savundu. Ulukuş, "Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var! ‘Gerçeği yansıtmıyor’ şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi kökenli Gökşen Anıl Ulukuş, partinin gençlik yapılanması Ayyıldız Hareketi'nin kurucu başkanlığını yapmıştı. Ulukuş, seçim döneminde Kılıçdaroğlu’nun ülkücülerle bir araya geldiği etkinliği organize eden isim olarak gündeme gelmişti.