16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2024 12:01 | Son Güncelleme: 07.05.2024 14:59

CHP'den MHP'ye 7 yıl sonra ilk ziyaret

CHP lideri Özgür Özel ve MHP lideri Devlet Bahçeli TBMM'de basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. 7 yılın ardından ilk kez gerçekleşen CHP-MHP görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü
CHP'den MHP'ye 7 yıl sonra ilk ziyaret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de bir araya geldi. 7 yılın ardından ilk kez gerçekleşen CHP-MHP görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Liderler görüşmenin ardından açıklama yapmadı.

Özel, Bahçeli’ye Oltu taşından tespih ve Mesir macunu hediye ederken Bahçeli ise Özel’e bir tabak armağan etti.

 

Özel'e ziyarete gelişinde, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır ile TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan eşlik etti. Özel'i makam odası önünde karşılayan Bahçeli'ye ise TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel (sağda), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grubu'nu ziyaret ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (solda) ile bir araya geldi.

 

Özgür Özel partisinin grup toplantısında Bahçeli ile olan görüşmesine açıklık getirdi. İşte Özel tarihi zirve hakkında yaptığı açıklama: 

  • Sayın Bahçeli'ye ve onun şahsında MHP'nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Kendisiyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Hem ev sahipliği, hem fikir alışverişleri hem de kıymetli aktarımlar için kendisine teşekkür ediyorum.
  • Yapılan görüşmelerden sonra eğer ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir.
  • Erdoğan görüşmesi için 'Efendim, görüşmede ne konuştunuz?' Tutulan notlar partinin arşivine girmiştir. Benden sonra görev yapacak genel başkanlarımıza aktarılmak üzere muhafaza edilmiştir.
  • Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla tüm gurubumuzla paylaşılmıştır. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldığımızı söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek ve izlemek, beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur.
  • Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra sayın Bahçeli 'Açıklama yapabilirsiniz' demesine rağmen kendisini ayakta bekleterek açıklama yapmayı doğru bulmadım.
  • Ancak Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz, bundan sonraki sürece dahil olarak da son derece yapıcı bir şekilde bunları değerlendirdiğimizi paylaşabilirim.
  • Dış politikada Filistin ve Kıbrıs başta olmak üzere dış politikayı hangi gözle gördüğümüzü paylaştık. Yurt dışında Türkiye'nin partisi olduğumuzun altını çizdim.
  • Kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi, 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik. 
  • Asgari ücretin eridiğini, temmuzda zam yapılmamasının neden olacağı sıkıntıyı, temmuz zammının sadece küçük işletmelerin sırtına bırakılmayıp, bu konuda devletin yapması gerekenler konusunda her ikimizin de birer milletvekili genel başkan olarak üzerimize düşenleri hatırladık. 
  • 28  Şubat davasının mağdur tutuklularından, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasından duyduğumuz endişeye kadar kendilerine görüşlerimizi ifade ettik. Kendilerinin olumlu katkılarını ve farklı düşündüğü noktaları not aldık

 Liderler bazında 7 yıl sonra ilk 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. 8 yıl aranın ardından gerçekleşen Erdoğan-CHP görüşmesi siyaseti hareketlendirmişti. Özel'in, MHP'nin gerçekleştirdiği son kongrenin ardından Bahçeli'yi de tebrik edeceği açıklamasının ardından 7 yıl sonra iki parti bugün bir araya geldi.