08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 23:26 | Son Güncelleme: 14.08.2023 23:43

CHP'li Öztrak'tan yerel seçim açıklaması: Tarih yazacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak "Yerel seçimden sonra milletimizin daha beterini yaşamaması için var gücümüzle sahada olacağız. Mahalli idare seçimlerinde tarih yazacağız. Bu gidişe 'dur' diyeceğiz" dedi.
CHP'li Öztrak'tan yerel seçim açıklaması: Tarih yazacağız

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün parti genel merkezinde toplandı. MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak özetle şunları söyledi.

  • Bugün ülkemizde yaklaşan fırtınalara karşı zamanında önlem almayan, bırakın önlem almayı, rüzgara karşı tüküren, 'vatandaşım' değil 'yandaşım' diyen bir hükümet işbaşında. Bu yüzden de dünyada yağmur yağıyor, bizde sel oluyor, dünyada güneş çıkıyor, bizde çöl oluyor. Fatura her zaman dar ve sabit gelirli yurttaşlarımıza çıkıyor. Bunlar vatandaşımıza aşağı mahallede talkını veriyor, kendileri yukarı mahallede yandaşlarıyla birlikte salkımı yutuyor.

Bu gidişe 'dur' diyeceğiz

  • İl kongrelerimizin ardından da kurultayımızı yapacağız. Kurultayımızı yapacak ve yenilenmenin heyecanıyla yeni kadrolarla bugün başarıyla yönettiğimiz kentlerimize yerel seçimde yenilerini ekleyeceğiz. Sahada olacağız. Sokak sokak vatandaşlarımızla bir arada olacağız. En ücra köye kadar gideceğiz. Çalınmadık kapı koymayacağız. Sosyal demokrat belediyecilikle milletimize nasıl hizmetler götürdüğümüzü ve götüreceğimizi anlatacağız. 25 milyon oyu, 30 milyona, 35 milyona çıkartacağız.
  • Milletimiz mayıs seçimlerinde ilk vizeyi verdi. Son icazeti ise bu seçimle verecek. İlk seçimin sonucunu ve faturasını hep birlikte yaşayarak gördük. Yerel seçimden sonra milletimizin daha beterini yaşamaması için var gücümüzle sahada olacağız. Mahalli idare seçimlerinde tarih yazacağız. Bu gidişe 'dur' diyeceğiz.

İddia tamamen gerçek dışı

  • (CHP'den, TİP'e 30 milyon Türk lirası verildiğini iddiaları...) Bu konuyla ilgili olarak herhalde ilgili parti açıklamayı yaptı ve ayrıca dava açacağını söyledi. Tamamen gerçek dışı. Bunun dışında söyleyeceğimiz hiçbir şey yok.
  • (MHP'den İYİ Parti'ye ittifak daveti...) Bizim dışımızdaki iki parti arasındaki diyalogla ilgili konuşmak bize düşmez. Yerel seçimde ittifak konusuna gelince bu konuyu kamuoyunda tartışmak için daha vakit olduğunu düşünüyoruz.