08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2023 13:42 | Son Güncelleme: 04.03.2023 13:58

CHP'li Torun: Belediye başkanları desteklerini ifade etti

CHP'li belediye başkanları MYK toplantısı öncesi Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler” dedi
CHP'li Torun: Belediye başkanları desteklerini ifade etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamaları ile bundan sonra izlenecek yol haritasının konuşacağı CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK)  toplantısı öncesi  10 büyükşehir belediye başkanı, parti genel merkezine geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen büyükşehir belediye başkanları, açıklama yapmadan parti genel merkezinden ayrıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediye başkanlarının toplantısının ardından ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Torun, 11 büyükşehir belediye başkanından 10 tanesinin ziyarete katılabildiğini, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın deprem nedeniyle görüşmeye katılamadığını belirterek, “Desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar” diye konuştu.

Twitter hesabından paylaşım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Twitter hesabından büyükşehir belediye başkanları ile Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaşarak, "Halil İbrahim sofrasıdır bizimki; hiç eksilmesin, hep artsın. Halil İbrahim bereketi hep olsun" diye yazdı.

Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmıştı.