29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.12.2023 23:55 | Son Güncelleme: 18.12.2023 00:26

Çınarcık'ta 4,1 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Yalova Çınarcık'ta saat 23:53 sularında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara bölgesini etkileyen deprem İstanbul ve birçok ilde hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı
Çınarcık'ta 4,1 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.53'te merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Marmara denizinde, Çınarcık ilçesinin 8,52 kilometre açıklarında meydana gelen depremin 11,18 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Gelişmeleri yakından izliyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi ve şu sözleri kaydetti:

"Çınarcık açıklarında , büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun"

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada deprem sonrası 112'ye gelen bir ihbarın bulunmadığını kaydetti ve şunları söyledi:

"Geçmiş olsun. İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir Saha tarama çalışmaları devam etmektedir"

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yaptığı yazılı açıklamada "Şu an için acil komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur" ifadelerini kullandı ve şu paylaşımı yaptı:

"Marmara Denizinde Merkez üssü Çınarcık olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Şu an için acil komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allahım beterinden korusun, tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun"