10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.05.2023 16:58 | Son Güncelleme: 03.05.2023 17:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken kalkan cumhurbaşkanı yardımcılığı kapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı için, "Sabah erken kalkanın cumhurbaşkanı yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar" dedi. Ayrıca Erdoğan, yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırdıklarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken kalkan cumhurbaşkanı yardımcılığı kapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler dolaştılar, sabah erken kalkanın cumhurbaşkanı yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

  • 14 Mayıs büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacaktır. 14 Mayıs Türkiye Yüzyılı'nın başlangıç noktası olacaktır. 14 Mayıs'ta inşallah bir başka müjdeyi Rize'den alacağız.
  • Bizden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri 21 yıla sizlerle beraber sığdırdık. Ülkemizi nice fırtınalardan güvenli kıyılara beraber çıkardık. Havalimanlarından köprülere nice yatırımı ülkemize beraber kazandırdık. Rize Artvin Havalimanı da şehre ayrı bir güzellik katıyor.
  • Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler dolaştılar, sabah erken kalkanın cumhurbaşkanı yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar. Millet İttifakı koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, bir de elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar. Önce 5 kişiydiler, sonra 7 oldular, bir ara 9'a, hatta 11'e çıktılar. Şimdi kaç olduklarını saymayı artık kendileri bile bıraktılar.
  • Bay bay Kemal Londra'daki tefecilerden güya 300 milyar dolar ayarladı dedi. Bunun üzerine masadaki ortaklarından biri böyle bir paranın olmadığını söyledi. Koalisyon ortakları Rize'de toplanmışlar. Çay konusunda atıp tutmuşlar. Bizim Rize ve çay üreticileri için yaptıklarımız ortadadır. Şimdi size yaş çay alım fiyatını açıklıyorum. Bu yıl yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa artırıyoruz.
  • Bölücü örgütün siyasi uzantılarının neden aday çıkarmadığını sorun. Kapalı kapılar ardında neler konuşulduğunu sorun. Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailelerimizin asla parçalanmasına izin vermeyeceğiz.
  • Bizim de eksikliklerimiz olabilir. 21 yılda yapamadıklarımız olabilir ama samimiyetimizden bir şüpheniz var mı. Ne dediler Togg'a, TCG Anadolu'ya? Maket dediler. Fabrikası bile yok dedikleri ilk yerli ve milli otomobilimizin dağıtımına başladık.
  • 14 Mayıs seçimleri dönüm noktası olacak. Sadece Cumhurbaşkanı seçilmeyecek ülkenin geleceğine yön verilecek.