20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 26.05.2023 19:08 | Son Güncelleme: 26.05.2023 19:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyon pazartesi günü savaş alanına dönecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Onlara 40 tane milletvekilliği verdiler. Şimdi pazartesi günü ne olacak? Savaş alanına dönecek" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyon pazartesi günü savaş alanına dönecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

  • Geçmişte koalisyonların acısını çok çektik, artık bir daha çekemeyiz. Yüzde 90 ile 14 Mayıs'ta dünyaya demokrasi örneği verdik. Dünyada böyle bir şey bulamazsınız. Dünyada yüzde 30-40. Esenler milletvekilliği seçiminde İstanbul'da birinci oldu. Cumhurbaşkanlığında da Avrupa Yakası'nın birincisi oldu. İnsanımız bir kez daha istikrar sürsün, Türkiye büyüsün' diyor. Biz anayasa kitapçığını fırlatmayız, okur, kararımızı veririz.
  • Batı bunu hazmedemedi. Bütün dergilerinde 'Erdoğan'ı yıkmak lazım' dediler. Siz oldukça yıkamazlar. Bunlara dersi Pazar günü en iyi şekilde vereceğinize inanıyorum. Vatandaşımız uzun yıllar hak ettiği hizmetlere bizimle ulaştı. Tarihin en büyük yatırım ve kalkınma hamlesiyle milletimiz son 21 yılda tanıştı. Terör örgütleriyle en başarılı mücadele bu dönemde verildi. 
  • Küresel siyasette ülkemizin ağırlığı bu dönemde arttı. Kürt kardeşlerimizin meselelerinden Alevi vatandaşlarımızın taleplerine kadar tüm adımlar bu dönemde atıldı. Bölgeler arasındaki gelişmiş farklılıkları yine bu dönemde giderildi. Bu iklimin zedelenmesine Pazar günü Allah'ın izniyle müsaade etmeyeceğiz değil mi?
  •  Birileri bekledikleri sonuç çıkmadı diye depremzedelerimizi kapı dışarı ederken biz hiçbir ayrım yapmadan afetzedelerimize sahip çıkıyoruz. CHP zihniyetinin insafına bu insanlarımızı terk etmeyeceğiz.
  • Onlara 40 tane milletvekilliği verdiler. Şimdi pazartesi günü ne olacak? Savaş alanına dönecek. Niye? Ya senin bu kadar milletvekilin varken sen 40 tane milletvekilini güya hesap uzmanısın, nasıl oldu da bu partilere verdin? Bunun hesabını soracaklar.
  •  'Eğer Selö'yü bırakmak istiyorsan oyu bana vereceksiniz' diyor. Kim bu Selö? Diyarbakır'da benim 51 Kürt kardeşlerimin ölümüne neden olan bir teröristtir. Şimdi benim Kürt kardeşlerim bu Kılıçdaroğlu'na inşallah Pazar günü gereken dersi verecek mi? Ben size inanıyorum, size güveniyorum.
  • Bölücü örgütün paçavralarının aleni destek çağrısı var. Bay Bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor. Bu teröristlerden alıyor. Pazar günü Bay Bay Kemal'e yol veriyor muyuz? Emekli ediyor muyuz? İnşallah bunlara hak ettikleri dersi sandıkta vereceğinize inanıyorum.
  • Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermiş vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ülke yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyada hakkıyla temsil etmek herkesin harcı değildir. Bunun için çelik gibi irade gerekir. Ülkesi ve milleti için kendini adamak gerekir. Bu vatanı her şeyden daha çok sevmek gerekir.
  • Kendi başarısızlıklarına sizi de ortak etmek isteyenlere dur diyelim. Terör örgütlerinin siyasetimize müdahale etmesine izin vermeyelim. Görüşlerimiz farklı da olsa ülke ve milletin bekasıyla ilgili konularda aynı hassasiyeti paylaşıyoruz. 
  • Sadece seçim döneminde yaptıklarımız bizim ve diğer aday arasında vizyon farkını ortaya koymaya yeterlidir. Bay Bay Kemal'in referansı nedir? İstanbul'da büyükşehir belediyesi onun partisinden değil mi? Hizmetlerinden memnun musunuz? Yaptığı bir şey var mı? Bir yağmur olduğu zaman her tarafı sel alıp getiriyor. Nerede başkan? Bodrum'da, İsviçre'de kayakta. Dün ne yaptı? Bir tane pazarcıyla kavga ediyor. Her şeyi bitirdin pazarcıyla kavga mı geldi sıra? Böyle bir idarecilik olmaz, böyle bir belediye başkanlık olmaz. Bıraktı belediyeyi gitti Van'da siyaset yapıyor. Orada da PKK'nın işaretini yapıyor. Hanım bir taraftan o bir taraftan. Yahu bunlar teröristlerle el ele kol kola. Pazar günü bunlara gereken dersi vermemiz lazım. Ekrem'ine de Bay Bay Kemal'e de inşallah hem Pazar hem de 2024'de gereken dersini vermemiz lazım.
  • Sığınmacılar konusunda bize, milletimize, inancımıza yakışır şekilde mutlaka çözüme kavuşturacağız. Suriye'nin kuzeyine şimdiye kadar 554 bin sığınmacı, güvenli ve gönüllü olarak döndü. 100 bini aşkın briket eve 88 bine yakın aile yerleşti. Konut projesi de tamamlandığında bu sayıya inşallah Katar'ın desteğiyle de 1 milyon kişi daha ilave olacak. Bize düşen sığınmacıların güvenli ve onurlu şekilde ülkelerine dönmesidir. Sandıklara gidip oy kullanmak dışında Pazar günü hiçbir plan yapmayacağız.